Connect with us

Csabacsűd

A nézőtér elhalkul, a fények kihunynak és kezdődik a varázslat

„Kicsit szomorkás a hangulatom máma …” csendült fel a Csabacsűdi Eötvös József Művelődési Ház színpadán  Nádas Gábor és Szenes Iván ismert slágere. Azok, akik az október 27-ei kellemes szombat délutánon kíváncsiak voltak a Diószegi Hahota színjátszó csoport előadására biztosan nem szomorkodtak. Telt ház előtt, hatalmas sikert aratva mutatta be a társulat William Somerset Maugham Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát.

A Szlovák Önkormányzat Csabacsűd meghívására már másodjára érkeztek a településre a színjátszó csoport tagjai. Az Önkormányzat a Feladatalapú költségvetéséből finanszírozta a település lakosai számára a színházi eseményt.

Az Imádok férjhez menni Maugham verbális humorral fűszerezett műve, a helyi közönséget is megosztotta.

„Kell ez a kis jó kedv ide Csabacsűdre, hiszen sokkal jobb a lelkünknek a vidámság így idős korban.”

„Fantasztikus előadásban volt részünk. Nagyon jól éreztük magunkat és sokkal többször kellene színházat tartani itt a faluban.”

„ Én nem minden poénon nevettem, mert nem értettem, de az előadás egészében tetszett. Jók voltak a dalok és rájöttem arra is, hogy az egyiket még ismertem is.”

„ Nekem annyira nem tetszett a darab, de a zenék és a poénok jók voltak ezért nem bántam meg, hogy eljöttem. Gratulálok a színészeknek!”

A darab egyik mondanivalója, ami a férfiak családon belüli szerepét mutatja az I. Világháború utáni Londonban, napjainkban is fontos téma. Adott a férfi, aki csak az igennel tud és mer válaszolni feleségének és adott a nő, aki erős egyéniségével, de bájos és szerethető simulékonyságával tartja kordában a férfit.  Azt lehet mondani, hogy Maugham az angol abszurd humorral átszőtt szövegével és a Nádas-Szenes szerzőpáros dalaival a mű keletkezése után pár évvel is képes üzenetet közvetíteni számunkra. Természetesen a darab sikerét a társulat tagjainak köszönhetjük, akik magával ragadó játékukkal érdemelték ki a közönség lelkes tapsviharát. A színpadkép sem hagyta lankadni a figyelmet, hiszen minden részletre kiterjedő pontossággal építették fel a korabeli angol hálószoba és nappali belső terét.

Miután a fények kialudtak és a közönség dallamokkal a fejükben indult haza a színfalak mögött a társulat meghatódva adta a szervezők tudtára, hogy hatalmas élmény volt ilyen nagy létszámú és kedves közönség előtt szerepelni. Az estét számukra egy jó hangulatú beszélgetés zárta, majd a színpadi kellékekkel megpakolt autóbusz elindult egy újabb színház és újabb közönség felé.

Liszkai Ágnes

Fotó: Hegedűs Éva

Kiemelt

Örökség serleg elismerésben részesültek a csabacsűdi Kispacsirták

Csabacsűd

Jónás Gabriella (Fotó: Babák Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Babák Zoltán)

Jónás Gabriella – a csupa szív mama

Cervinus Teátrum

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán) Balázs Heni és Polák Ferenc a Macska a forró háztetőn olvasópróbáján (Fotó: Babák Zoltán)

Polák Ferenc karakterszerepben is jól érzi magát

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect