Connect with us

Hírek

Tűzjelzőket adományozott a katasztrófavédelem az evangélikus szeretetszolgálatnak

Tíz darab füstérzékelőt kapott az Ótemplomi Szeretetszolgálat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Felügyelőségétől. Ezek olyan készülékek, amik olyan éles, erős hangjelzést adnak, amire felébred az ember. A katasztrófavédelem szakemberei bevizsgáltak több típust és abból választották ki azt a modellt, ami az eredmények alapján elnyerte a bizalmukat.

Az átadásra az elmúlt héten került sor a szeretetszolgálat épületében. Az adományozók részéről Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Kondacs Zsolt, a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megbízott megyei szóvivő, míg a szolgálta részéről Lázár Zsolt esperes, valamint Német Andrásné, az Ótemplomi Szeretetszolgálat Házi Segítségnyújtásának vezetője vett részt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Felügyelősége, illetve a Tűzmegelőzési Bizottság egy megelőző kampány keretében minden kirendeltségnek juttatott a készülékből direkt módon, valamint karitatív szervezeteken keresztül is, tájékoztatott Kondacs Zsolt az akcióról.

Elmondta, hogy megvizsgálták azokat a tűzeseteket, amik súlyos sérüléssel, vagy hálálesettel jártak. Jellemzően ezekben egyedülállók, vagy ha ketten is vannak, nehezebben mozognak, esetleg kerekesszékben élik az életét az elszenvedői, ahol nincs más, aki észlelje a tüzet, vagy ha a szomszédok észlelik, már késő.

– Végignéztük, hogy az ellátottaink körében kik azok, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve. Ehhez iránymutatást kaptunk a katasztrófavédelemtől, hogy mik lehetnek azok a területek, amikre oda kell figyelnünk – mondta Lázár Zsolt, a szeretetszolgálat vezetője.

Német Andrásné a délután folyamán már arról tájékoztatott, hogy minden tűzjelző felszerelésre került a legveszélyeztetettebb ellátottaik körében.

Az eszközökből a katasztrófavédelem más szarvasi karitatív szervezeteknek is juttatott.

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect