Connect with us

Hírek

Mozgalmas bejárás: Három helyszín szemrevételezése után fát ültettek a képviselők

Csökkentett műszaki tartalommal tervezik megvalósítani a Szarvasi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ felújítását – derült ki november 22-én, a testületi ülés előtti bejáráson. A részletekről szólva Hodálik Pál alpolgármester elmondta, a közbeszerzési eljárásra jelentős forrástöbblettel érkezett ajánlat, ezért a képviselő-testület úgy határozott, hogy csökkentett paraméterekkel realizálja a fejlesztést. Az udvaron pl. csak azokat a részeket újítják fel, amelyek tényleges használatban vannak, a hátsó kisépület helyére pedig falazott, épített garázs helyett egy könnyűszerkezetes beálló kerülne. Emellett nem lenne új fal és parkettaburkolat, ill. a melléképület alatt található pincét sem temetnék be.

– A gyerekház jelentős átalakítását nem tudtuk elhagyni, valamint a túloldalon lévő babakocsi tároló és egyéb helyiségeket sem. A pincében csak minimálisan történik majd meg a felület helyreállítása, és a 15 millió Ft nagyságrendű, központi klímarendszer kiépítése is kikerült a projektből – foglalta össze a város második embere a tervezett változtatásokat.

Babák Mihály polgármester hozzátette, a mérlegelés fő szempontját az jelentette, hogy a vállalt indikátorokat teljesíteni kell, ellenben fontos, hogy a fejlesztés a városi költségvetésre ne rójon plusz terheket. Bízik benne, hogy a fennmaradt munkálatokhoz később tudnak forrást szerezni, s így az elképzelések hosszú távon hiánytalanul megvalósulnak.

Mint elhangzott, a kormányzat felé már február 15-én jelezték a többlettámogatási igényüket, azóta azonban nem érkezett válasz. Megnyugtatásul elmondta, a „családi ezüst” még megvan, a város tartalékainak felhasználásakor azonban a később megvalósuló projektek önerejét is figyelembe kell venni.

A második állomást a Tessedik Sámuel Múzeum jelentette. A település jelenlegi legnagyobb TOP-os projektjén – 472 millió Ft – már csak az utolsó simítások hiányoznak. A kivitelezés a tervezett november 30-i határidőre elkészül.

A folytatásban a képviselők a Széchenyi utca 2. szám alatti ingatlant keresték fel. Az itt épülő orvosi rendelők műszaki átadása-átvétele már megtörtént, jelenleg a használatba vételi engedély van folyamatban.

Babák Mihály polgármester hangsúlyozta, három orvos kerül ebben az épületben elhelyezésre. Új berendezésekre nincsen forrásuk, ezért a rendelőkből átkerülnek a korábban használt eszközök. A helyiségeknek fenntartási idő végéig – öt évig – nem lesz bérleti díjuk, csupán a rezsiköltséget kell fedezni. A tetőre napelemek kerülnek, a fűtést pedig a termálrendszeren keresztül oldják meg, ami jelentősen csökkenti majd a kiadásokat.

Emellett jövőre a parkolóépítést is megkezdik. Elbontják a sarki épület, ami ugyancsak növeli majd a parkolók számát, valamint az épület előtti részt is ilyen célra hasznosítanák. Az ingatlan üzembe helyezését elnyújtják, további többlettámogatási igényük érvényesítése érdekében.

A bejárás végén a képviselők elültettek egy gyertyánfa-csemetét a Fő téren. A fát Szarvas városa az Agrárminisztérium elismerő oklevele mellett nyerte el a Virágos Magyarország 25. jubileumi versenyén.

P.S. A képviselő-testületi ülésen végül hosszas véleménycsere után módosították a Szarvasi Családsegítő és Gyermekjóléti Központra vonatkozó terveket. Néhány új információ birtokában a képviselők úgy döntöttek, hogy a fejlesztést az eredeti műszaki tartalommal és nagyobb összegű hitel felvételével valósítják meg.

Kiemelt

Nyerges Áron, Kós Benedek, Podani Milán, Nyergesné Janurik Éva (Nyerges Aliz édesanyja), Török Luca és Kovács Zsanett (Fotó: Babák Zoltán) Nyerges Áron, Kós Benedek, Podani Milán, Nyergesné Janurik Éva (Nyerges Aliz édesanyja), Török Luca és Kovács Zsanett (Fotó: Babák Zoltán)

Nyerges Aliz és Kós Benedek a 2018-as év legjobbja

Hírek

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

Mozgalmas hétvége a jégen

Hírek

Kisebb birkózóinknak is megkezdődött a szezon

Hírek

Reál hét a Vajdában

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2018. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect