Connect with us

Hírek

Lázár Zsolt: Az igazi adventet gyermekek nélkül el sem tudnánk képzelni

Lázár Zsolt és Hodálik Pál meggyújtja az első gyertyát
Lázár Zsolt és Hodálik Pál meggyújtja az első gyertyát

Nádházy Péter Ady Endrétől választott versével, a Havas Krisztus-kereszt az erdőn cíművel kezdődött az idei adventi ünnepsorozat Szarvason. A Cervinus Teátrum művésze az alkalomhoz illő versválasztása után Schubert Ave Mariájával folytatta, majd a délután háziasszonya, Szigeti Netti Lázár Zsoltot kérte fel, hogy csomagolja ki ünnepi gondolatait. Az evangélikus esperes visszaemlékezett az adventi koszorú, az adventi kalendárium, illetve a szarvasi jászol történetére, majd a városunkban vendégeskedő teológushallgatók kórusa énekelt egy dalt.

– Az igazi adventet gyermekek nélkül el sem tudnánk képzelni. Az advent, a várakozás, az valahogy az ő életükhöz is hozzákapcsolódik, ahhoz a gyermeki kíváncsisághoz, gyermeki várakozáshoz. Most, amikor együtt vagyunk ezen a gyönyörű alkalmon, amikor szokásoknak megfelelően meggyújtjuk ezt a gyertyát, hogy jelezzük, hogy itt van advent első vasárnapja, az eljövendő várakozásának első vasárnapja, akkor gondoljunk ezekre a gyermekekre, az ő hitükre, és próbáljunk meg mi is ilyenek lenni, valahogy átélni ezt a gyermeki várakozást, ezt a gyermeki hitet. Nagyon nagy szükség van arra, hogy ebben a világban mi is átéljük a csodát – kérte a körülötte állókat az esperes, mert mint mondta, tapasztalatai szerint ilyenkor mindenki nyitottabb a csoda átélésére és megélésére.

Hodálik Pál az utolsóként szót kapók nehézségeivel küzdve állt a mikrofon elé, hiszen Szigeti Netti kérdéseire az előtte szólók szinte mindent elmondtak már az adventtel kapcsolatban.

– Egész évben rohanunk, megyünk, jövünk, nem állunk meg. Advent és a karácsony az, amikor egy kicsit le kell lassulni, el kell gondolkodni azon, hogy mi történt az elmúlt egy esztendőben, vajon mindent megtettünk-e szeretteinkért, barátainkért, ismerőseinkért és ilyenkor az ember olyan, hogy megpróbálja ezeket a dolgokat kicsit bepótolni – vallotta be alpolgármesterünk, aki kinyilvánította, hogy véleménye szerint a szarvasiak nagyon jó közösséget alkotnak.

Kiemelt

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

A Jobbik szerint az Európai Unió és Szovjetunió közül választunk vasárnap

Hírek

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

Hírek

Élménypedagógia – mit ad a gyerekeknek a „szabad-ég” óvoda?

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect