in , ,

Nagyon vártunk Mikulás! – játszóház a Gyakorlóban

Az Advent időszakában egy hangulatos Mikulás estre vártuk a kicsi gyerekeket kedd délután a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola Gyakorlóóvoda intézményébe.

A csoportszoba megtelt vidám, élénk kisgyermekekkel, akik alig várták, hogy betoppanjon hozzájuk a várva várt Mikulás és segítői az Angyalkák. Öröm volt nézni hogyan csodálkoznak a piros ruhás öreg Mikulás apóra, aki zsákjában meglepetést hozott a gyermekeknek. A legbátrabbak a Mikulás köré gyűltek és elfogadták a nagy zsákból előkerülő finomságokat. Voltak, akik kicsit megszeppenve távolabbról nézték a jó öreg apót, ahogyan osztogatja az ajándékokat.

A meglepetések után egy kedves, jó szimatú mancs kutyáról nézhettek meg egy báb előadást, aki segített a Mikulásnak, hogy minden kisgyermekhez eljusson a sok, szebbnél szebb ajándék.

Ez a vidám történet megnevettette a gyerekeket és a szülőket is, és ez a jó hangulat a délután folyamán mind végig megmaradt. Az érdeklődő gyerekek felvehették a kesztyűbábokat a kezükre, játszhattak a bábokkal a paraván mögött. Ez nagy élmény volt számukra.

Lehetőség volt asztalok mellett kirakózni, „puzzle” játékkal, színezhettek Mikulás figurákat. Autóval, vonatokkal játszhattak a szőnyegen, főzhettek a babakonyhában.

A nagy játékban elfáradt kicsiket süteménnyel és finom meleg teával kínálták a dajka nénik. A játszóházi délutántól a kisgyermekek nehezen akartak búcsút venni, mivel nagyon jól érezték magukat. Az elköszönő gyerekeknek ajándékként a” mancsőrjárat” újabb figurájával Marshall kutya ujjbábbal kedveskedtünk.

Demjénné Jónás Klára szakvezető óvodapedagógus

Horgolt harangokkal készülnek az ünnepekre Békésszentandráson

Egyedülálló egészségmegőrzési program indult a Dél-Alföldön