in , ,

Győzelemmel zárta a Szarvasi FC az őszt Vésztőn

Az ősz utolsó, 18. játéknapján, Vésztőn fejeztük be a szezont. Az elmúlt heti fiaskó után mindenképpen csak a három pont megszerzése számított elfogadható eredménynek, ami nem ígérkezett könnyűnek a masszív védelemmel rendelkező hazaiakkal szemben.

Biztatóan kezdtük a játékot, a 2. percben egy jobboldali Kriska beadásról Furár hajszálnyival késett le középen. A folytatásban is a labdát többet birtokolva, tetszetősen játszottunk, egyértelműen törekedtünk arra, hogy minél hamarabb vezetést szerezzünk.

A 12. percben Furár játszott Kriskához, aki kicsivel kapu mellé gurított. A 15. percben Murvai passzát Zima vette át szemben a kapuval, de lövését Kapusi védte. Érett a gól, de sajnos fordított előjellel született meg a találat, első akciójából gólt szerzett a Vésztő.

A 17. percben Rostás ugratta ki a leshatáron kitörő Tokajit, aki Lévai mellett elhúzva a labdát, közelről lőtt a kapuba. 1-0.

A 22. percben Kriska harcolt meg egy labdáért a hazaiak tizenhatosán belül, ami annyira jól sikerült, hogy Sándor játékvezető tizenegyest ítélt, ami után Piti lőtt magabiztosan a kapu jobb oldalába. 1-1.

A 30. percben Piti beadását Kriska nem érte el középen.

A 38. percben Kriska ívelt be szögletet jobbról, a remek ívben beszálló labdát Furár hat méterről bólintotta a hálóba. 1-2.

A 38. percben érdekes jelenetek zajlódtak le a hazai kapu előtt, történt, hogy Kriska jobbszélről középre adott, a középen érkező Piti beleért ugyan a labdába, de az elgurult a kapu előtt, a hosszúoldalon érkező Furár viszont elérte, majd egyből lőtt is, az erős lövést Kapusi látszólag kiütötte, valójában belülről sikerült neki hárítania, a hanyagul felrakott hálónak köszönhetően az oldalhálón keresztül került vissza a játéktérre a játékszer. A játékvezető és segítője nem foglalt állást a javunkra, így folytatódhatott a játék.

A 45. percben Furár távoli lövése ment félméterrel kapu mellé.

A pihenő utáni első percben egyenlíthetett volna a Vésztő, de Hoffman beadását követően, Benyó lövését Lévai hárította.

Az 55. percben Kriska tört be a tizenhatoson belülre, miközben lőtt, Tóth rácsúszott a lábára, amiért járt is a büntető, a vétkes pedig tettéért piros lappal gazdagodott. A tizenegyest újfent Piti vállalta el, és a kapu jobboldalába lőve értékesített is. 1-3.

Az 59. percben Furár lőtt a jobb felső sarokba, de ezt a találatot les miatt nem adták meg. A 62. percben Farkas vette le a labdát a leshatáron, lövését viszont Lévai bravúrral kiütötte. A 67. percben Piti visszagurítását Murvai lőtte rá, de nyolc méterről a bal kapufa tövét találta el.

Két gólos előnyünk birtokában tudat alatt kissé kényelmesebbé váltunk, emberelőnyünk nem látszódott, talán túlságosan is hamar akartunk helyzetbe kerülni, ezért rengetegszer lesen akadt el a támadásunk, így a végjátékra nem sok izgalom maradt.

A 86. percben kilenc főre csökken a hazai csapat létszáma, mivel Ihászt, Furár letarolásáért ugyancsak kiállították. A 89. percben Piti szerezhette volna meg harmadik gólját, de Magyar centerezését öt méterről kapu fölé lőtte.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy annak ellenére, hogy az ellenfelünk szerezte meg a vezetést, már az első félidőben megnyugtató előnyre tehettünk volna szert, de túl sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, pedig a szélről vezetett támadásinkban rengeteg lehetőség rejlett, szinte az összes veszélyt így teremtettük a vésztői kapu előtt, mégsem tudtuk idejében lezárni a meccset, ettől függetlenül győzelmünk nem forgott veszélyben. Annak köszönhetően, hogy sikerrel vettük ezt az akadályt is, megmaradt az esélyünk arra, hogy a téli felkészülést követően, a tavaszi folytatásban céljaink megvalósulhassanak. Legközelebb bajnoki mérkőzésen, márciusban Szeghalmon lépünk pályára.
Jók: Piti, Kriska, Furár, Kukovecz.

Vésztői SE – Szarvasi FC ‘1905’ 1-3 (1-2)
Vésztő, Sportpálya – 60 néző. Játékvezető: Sándor Gergő (Pusztai Z., Ancsin Z.)

Vésztő: Kapusi G. – Hoffmann T., Benyó N., Bessenyei L. (Kirimi P.), Horváth D. (Ihász E.), Rostás B. (Szabó S.), Kardos I., Tokaji Zs. (Fazekas J.), Tóth K., Papp D., Farkas F.
Vezetőedző: Zsiros György

Szarvas: Lévai B. – Murvai D., Szikora M., Kiri B., Polonszki P., Bakró G., Kukovecz D., Zima D., Kriska N. (Magyar M.), Piti L., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Tokaji Zs. 17′ illetve Piti L. 22′, 55′ (mindkettőt mindkettőt büntetőből), Furár R. 38′

Kiállítva: Tóth K. 53′ (veszélyes játék), Ihász E. 86′ (veszélyes játék)

Edzői nyilatkozatok:

Zsiros György: – Tudnék sok mindent mondani, de rájöttem, hogy nincs sok értelme. Inkább megköszönöm a játékosaimnak, hogy becsülettel végig küzdötték velem ezt az évet. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Rétes Pál: – Mindkét félidőben támadó felfogásban játszottuk, sok lehetőséget kidolgozva. A múl héthez képest jelentősen változott a hozzáállásunk, ami meghozta a gyümölcsét.

Mérkőzés videós összefoglalója:

 

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Rögtönzött egyházi X-Faktor a második gyertyagyújtáson

Stabil felsőházi csapat a cél Csabacsűdön