Connect with us

Békésszentandrás

Gyertyaláng és karácsonyi fények

Régi hagyomány a szentandrási iskolában, hogy karácsonyfát állítunk az iskola udvarán. Idén tizenkettedik alkalommal díszítettük fel az iskolai fenyőt. Eleinte Miklós napján már állt a fa kisudvaron és két hétig pompázott az udvar közepén. Mióta katolikus iskola lettünk, a harmadik gyertyagyújtással és a betlehem állításával együtt ünnepeljük ezt az alkalmat, így négy napig gyönyörködhetünk benne a szünet kezdetéig.

Advent harmadik gyertyagyújtásával az Úr eljövetelének közelségét ünnepeljük, ez a nap kiemelkedik a többi közül, advent második felének kezdetét jelzi. Színe a rózsaszín, amely az örömöt szimbolizálja. Advent harmadik vasárnapján, örömvasárnapon egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s minden embert megszáll a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A harmadik gyertyagyújtásra iskolánkban a harmadik osztályosok készülnek versekkel és dalokkal. Miután fellobban a harmadik láng a koszorún, felkapcsolják a fenyőn is a karácsonyi fényeket. Ezután vidám karácsonyi zene kíséretében csillagszórókat gyújtunk majd a diákönkormányzat tagjai kakaóval és kaláccsal kínálják a társaikat és a jelen lévő szülőket, vendégeket. Mindig nagyon jó hangulatban telik ez a délután. Idén is sok szülő és kisebb, nagyobb testvér ünnepelt velünk.

Révész Júlia

Kiemelt

Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a) Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)

Az ország legügyesebb vegyészei csaptak össze Gyulán

Hírek

Vállalkozni határok nélkül: Székelyes diákok a Szilágyságban

Hírek

Vizsgabálon mutatták be tudásukat a szentandrási táncosok

Békésszentandrás

Művészetek színes kavalkádja a Gyakorlóiskolában

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect