Connect with us

Hírek

A hétvégén már korcsolyázni lehet az új jégpályán

Az egyesület tagjai szintező alapozást végeznek
Az egyesület tagjai szintező alapozást végeznek

A szintezési munkák zajlanak a grundon létesítendő jégpálya területén. Ez tulajdonképpen a talaj egyenetlenségeinek homokkal történő kiegyenlítését jelenti, illetve ez a réteg nyújt védelmet az ellen, hogy az alatta levő aszfalt felfagyjon.

Ottjártunkkor a jégkorong-egyesület felnőtt tagjai önkéntes munkában végezték a homok terítését, mert kedden várhatóan érkezik a jégpálya, terítik le a szőnyeget, állítják csövezést és a palánkot, engedik fel vízzel a területet.

A Zenepavilon mellől a grund Cervinus Teátrum felőli végébe került az a faház, ami az ünnepek alatt fedett vendéglátóhelyként üzemelt. Itt is várja majd a vendégeket, de a korcsolyázni vágyók beengedése is ezen keresztül történik majd. Lesz öltözősátor, valamint két mobil wc is, amin ingyen és bérmentve Békésszentandrástól kaptak használatra.

A legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete határozatban elfogadta, hogy két hónap erejéig 200-200 ezer forinttal támogatta meg a pálya üzemeltetését, aminek fejében ezalatt az időtartam alatt a szarvasi lakcímkártyával rendelkező felnőttek annak, illetve arcképes igazolvány felmutatásával térítésmentesen használhatják a jégpályát. A diákok lakhelyét az iskolák kísérőtanára igazolja.

– Minden iskolának felajánlottuk a lehetőséget, hogy jöjjenek korcsolyázni. Eddig a Benka és a Fő téri jelzett vissza. Azt nem szeretnénk, hogy keveredjenek az iskolák, egyszerre csak egy iskola lesz a jégen, így egyértelmű lesz az esetleges felelősség kérdése – jelentette ki Kohut Pál, a jégkorong egyesület elnöke.

Azoknak, akiknek nincs saját korcsolyájuk, lesz 100 darab bérelhetó, amit 500 forintért lehet majd bérelni, a beléptetést végzőknél.

A munkálatok a számítások szerint a héten lezajlanak. A szerdán és csütörtökön a pálya vízzel történő felengedése folyik majd, hogy szombaton, legkésőbb vasárnap már lehessen korcsolyázni a jégen.

Kiemelt

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán) Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Hírek

Szemenyei Csaba és Teremi Samu Szemenyei Csaba és Teremi Samu

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect