Connect with us

Hírek

Szemétszedő futást szerveztek a Liget Hotel munkatársai

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Nyugaton a szemétszedős futás a világ más tájain elterjedt dolog, de a magyar futóközösségekben is egyre nagyobb teret hódít. Svédországból indult, ami meglepő, mert az emberben az a kép él a skandinávokról, hogy a közterületeken való szemetelésre való hajlam genetikailag hiányzik belőlük. A nevét is két svéd szó kombinációjából, a ploggából kapta, majd azt angolosították és már meg is volt az új mozgásforma elnevezése.

Szarvason a Liget Wellness és Konferencia Hotel munkatársa, Zahorecz Bernadett csütörtökre szervezte meg az első ilyen alkalmat, amin a Szarvas és Békésszentandrás közötti kerékpárút környékét igyekeztek tisztábbá tenni.

– Mondhatnám, hogy ez társadalmi felelősségvállalás, környezetvédelem, környezetmegóvás, de igazából sokkal személyesebb okom van arra, hogy megszerveztem ezt a munkahelyi szemétszedést. Engem személy szerint annyira zavart, hogy muszáj volt valamit tennem. Nagyon sokat futok Szarvas és Szentandrás között munkába, munkából, edzésképpen, és azt látom, hogy annyira eluralkodott ez a szemét a kerékpárút mellett, hogy muszáj volt valamit tennem, de egyedül képtelen lennék az összeset felszedni, ezért gondoltam, hogy mozgósítom a kollégákat. Nem csak magunkért, hanem a vendégeinkért is tesszük ezt a szemétszedést, hiszen rengetegszer találkozok vendégeinkkel futva Szarvas és Szentandrás között, amint ők is a kerékpárúton futnak. Mindig elgondolkodom azon, hogy milyen képet festhetünk magunkról azzal, hogy mindenhol szemetet látnak a környezetünkben, és ezért is gondoltuk, hogy szeretnénk ezt megvalósítani, hogy ők is szép környezetet lássanak – árulta el indíttatását Zahorecz Bernadett.

A négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotel vezetése is az ügy mellé állt.

– Boldogan álltam mellé a kezdeményezésnek, és teljes mellszélességben támogattam, mert olyan ügyet szolgál, ami az egész város érdeke, nem csak a Liget Hotelé – fogalmazott Bogdán Tamás, a hotel igazgatója, aki egyben a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület soros elnöke is.

Ebbéli szerepébe átlépve elmondta, hogy a vendégek el vannak ájulva a várostól, szeretik a hangulatát, szeretik az itt élők vendégszeretetét, szívesen sétálnak ki a városba, és mindig pozitív élményekkel térnek vissza. Tőlük nem hallanak negatív visszajelzést a város tisztaságával kapcsolatban.

– Természetesen mi, mint házigazdák más szemmel járunk körbe, hiszen a saját területünkön, a hotelben ha körbejárunk, mindig látunk hibát és tennivalót, amiből a vendégek mit sem vesznek észre. Úgy gondolom, a városban is ugyanígy van ez.

Véleménye szerint a felfogásbeli és morális problémákra vezethető vissza a környezetbe dobott szemét. Példaként említette, amit a saját szemével látta, ahogy egy fiatal lány a csoki papírját egyszerűen eldobja a város utcáján.

A kollégák megmozdultak, volt, aki futott, de voltak gyaloglók is. Mindenki kezében szemeteszsákok volt. A teli zsákokat a KOMÉP vállalta, hogy elszállítja.

A szemétszedő kollektíva szeretné, ha a többi szarvasi cég is magáévá tenné igyekezetüket, és elgondolkodnának azon, hogy mit is tehetnének a környezetünkért a saját eszközeikkel.

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect