Connect with us

Hírek

Minden eddiginél több sárkány feszült egymásnak

A Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős SE szombaton negyedik alkalommal bonyolította le a látványos medencés sárkányhajó bajnokságát. A Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő 25 méteres medencéjében 140-nél is több futamot bonyolítottak le a nap során. Még a szervezők várakozásait is meghaladta az eseményt övező felfokozott érdeklődés. A 12 kategóriában 300-nál több versenyző szelte a vizet, ami jócskán túlszárnyalta az előző évek rendezvényeit.

– A létszámot és a minőséget tekintve is jelentős fejlődés tapasztalható. A sportág nagy fellegvárai közül idén is eljöttek a szegediek, a székesfehérváriak, a kecskemétiek, a budapestiek, a világbajnok váciak, akik a medencés magyar bajnokok is. Nemzetközivé pedig az aradi és temesvári illetőségű hat egység teszi a viadalt – mondta elöljáróban Nyerges Miklós, a házigazda klub elnöke.

A vezető azt is elárulta, hogy az egyetlen megyei klub versenyzői közül ezúttal külön hajóban indultak a békésiek. Megtehették, hiszen ez egy játékos időtöltés, nem vérre megy, ráadásul jóval kisebb létszámot, mindössze hat főt igényel egy legénység. A résztvevők általános-, középiskolás-, szabadidős és profi kategóriákba nevezhettek, ezen belül külön vetélkedtek a hölgyek és az urak, illetve a vegyes hajók. A nevezések száma ismeretében, kategóriánként kettő vagy három csoportot hoztak létre, ahonnan „körmérkőzések” után a győztesek és a legjobb második helyezett(ek) kerültek a négyes döntőbe.

– Nagyon sok előkészületet kíván az, hogy ilyen létszám mellett fennakadás mentesen haladjon a lebonyolítás. Sokat segít az, ha mindenki időben elküldi a nevezését és a leadott legénységi listával érkezik, mert ezáltal kényelmesen van időnk összerakni a programot. Elegendő volt egyetlen csapatot figyelmen kívül hagynunk, utólag jelentős erőfeszítésbe tellett, mire valahogyan be tudtuk sorolni, de még így sem ment zavartalanul az első órában a futam. Két legénységet pedig el is kellett utasítanunk a késedelmes nevezés miatt – tette hozzá a Körös Dragon SE vezetője.

És hogy a medencében zajló eseményekről is essen szó: a vidám hangulú megmérettetés lényegét az adja, hogy a két legénység egy hajóban foglal helyet, egymással szemben a három utolsó padon. A rajt vezényszó után a csapatoknak 2,5 méter távolságba kell eltolniuk a hajót, és vele persze az ellenfelet. Akinek ez sikerül, az a győztes.

A Szent Klára Gyógyfürdő falain túlra tekintve a közelgő szabadtéri idény főbb eseményeire is kitért Nyerges Miklós.

– A téli alapozó munka közepén a sportolóknak felüdülés ez a verseny. Terveink szerint idén is március derekán szállunk először vízre, amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ekkortól szakítunk a szárazföldi tréningekkel. Az első komoly kihívás hagyományosan a bajai hosszú távú magyar bajnokság lesz, amelyen 4 és 8 kilométeres távok vannak, és a Szúnyog-szigetet kell megkerülni. Az év során ezúttal a magyar bajnokság lesz a legkiemelkedőbb verseny, mivel a klublegénység Európa-bajnokság Sevillában lesz, ahol a magas költségek miatt nem tudunk csapatot indítani. A tavalyi szegedi világbajnoksággal szerencsénk volt, hiszen a nevezésen és a szálláson kívül egyéb kiadás nem akadt, ez viszont távol van, sokak családi büdzséjét túlságosan is megterhelné – mondta az elnök.

Végeredmények. Általános iskolások. Női (2 csapat): 1. Benka Angels „A”, Szarvas, 2. Benka Angels „B”. Open (3): 1. Benka Angels „A”, 2. Benka Angels „B”, 3. Dunaföldvár. Vegyes (4): 1. Benka Angels „A”, Szarvas, 2. Benka Angels „C”, 3. Benka Angels „C”, 4. Gyakorlove-Team, Szarvas.

Középiskolások. Női (2): 1. Vajda Dragon, Szarvas, 2. T. S. Nautic Banat, Temesvár. Open (3): 1. Vajda-Dragon, 2. Dunai Sárkányok, Vác, 3. T. S. Nautic Banat, Temesvár. Vegyes (5): 1. Vajda Dragon, 2. Dunai Sárkányok, 3. NKM SZVE „Vasárkányok”, Szeged, 4. T. S. Nautic Banat „A”, 5. T. S. Nautic Banat „B”.

Szabadidős. Női (5): 1. Tűzsárkányok, Mezőtúr, 2. Denso, Székesfehérvár, 3. NKM SZVE „Vasárkányok”, Szeged, 4. Aranyszarvas, Szarvas, 5. CAB TEC, Kecskemét. Open (8): 1. Kosok SC, Szarvas, 2. Szigeti Sárkányok, Tahitótfalu, 3. Túri Sárkányok, Mezőtúr, 4. KAS, Gyomaendrőd. Vegyes (11): 1. NKM SZVE „Vasárkányok”, 2. Denso, 3. Dunai Sárkányok, 4. Turmix, Mezőtúr.

Profik. Női (6): 1. Körös Dragon SE Szarvas, 2. Szegedi Sárkányhajó Egyesület, 3. Dragon Fly, Budapest, 4. Aqua Sport Promotion-MKB Víztörö Sárkányok, Budapest. Open (9): 1. Körös Dragon SE, 2. Békési Sárkánylovasok, 3. Szegedi Sárkányhajó Egyesület, 4. Aqua Sport Promotion, Budapest. Vegyes (12): 1. Aqua Sport Promotion, 2. Körös Dragon SE, 3. Dragon Fly, 4. Dunai Sárkányok.

Kiemelt

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Szuhaj György: Bármilyen nehéz, Kristófot el kell engedni!

Hírek

Hévizi Róbert (Fotó: Hegedűs Éva) Hévizi Róbert (Fotó: Hegedűs Éva)

Filmet forgattak a békésszentandrási szőnyegszövésről és a kubikos munkáról

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect