Connect with us

Hírek

Szívvel-lélekkel kézilabda

A héten megkezdődik a versenyszezon a HC Szarvas kézilabdázóinak, illetve először is az utánpótlás korosztályoknak, akik szinte egy rövid december végi pihenőt követően, már január elején megkezdték a munkát a tavaszi szezonra.

Az egyesület utánpótláskorú kézilabdázói sikeres őszt mondhatnak magukénak, hiszen az u15-s csapatuk a Badó László régióban (Békés-Bács Kiskun-Csongrád megye) a III. osztályban indulva, NBII-s csapatok fiataljaival találkozhattak és az alapszakaszt maximális pontszámmal fejezték be 12 győzelemmel, így a tavaszi szezont a felsőházban folytathatják.

A heti három foglalkozás mellett, a jövő vasárnapi szarvasi rajtra egy igen nehéz erőpróbával is készültek a fiatalok, hiszen a Kecskeméti Sportiskola azonos korosztályú kupáján megmérkőztek az első osztályú Pick Szeged, és Gyöngyös csapataival, illetve a héten már indul az Országos Serdülő Bajnokság is, ahol szintén a harmad osztályban szerepel az egyesület és féltávnál negyedik pozíciót foglalja el a régióban.

Az u15-s (2004-2005) keret tagjai:
Benyó Martin, Hunya Mátyás, Koncz Boldizsár, Kugyela László, Laukó Tibor, Molnár Bence, Novodomszky Nesztor, Novodomszky Richárd, Pribelszki Zoltán, Slajchó Soma, Tóth Szabolcs, Vaskor Gergő, Vozár Levente, Kepenyes Balázs.

Az OSB-re a fenti keret pedig az alábbi (2002-2003) sportolókkal egészül ki;
Jakab Benedek, Nagy-Bobvos Noel, Radics Attila, Szeljak Bálint és Valencsik Máté.
Edző: Tusjak János

A fiatalabb u12-s korosztály (2007-2008) és u13 (2006-2007) szintén az év eleje óta edzésben van és őszi eredményeikre ők is büszkék lehetnek.  Ezekben a korosztályukban még nincs felmenő rendszerű verseny és tabella vezetés, de azért folyamatosan az MKSZ látókörében vannak a csapatok, és tavasszal már nem csak a területi elv, hanem elsősorban az eredményességi mutató alapján is sorsolják össze a csapatokat, hogy minél  jobb mérkőzéseket lehessen játszani a felkészültségi szintnek megfelelően. Az u12-s srácok ősszel 10 mérkőzésből mindössze egyetlen mérkőzést vesztettek el, így a tavasszal nagyrészt a régió legjobbjaival fognak mérkőzni, mint a Kecskeméti Sportiskola, Békési FKC, Békéscsabai DKSE, PICK Szeged, Fiatal Kézilabdások SE-Algyő.

A felkészülési programot természetesen itt is színesítették felkészülési mérkőzések, januárban a KESI kupán szerepelt az együttes, ahol egy Pick Szeged elleni vereséget követően, magabiztosan győzték le a KISPEST NKK csapatát és a bronz csatában egy izgalmas döntetlennel zárult mérkőzésen csak büntető párbajban szorultak le a dobogóról a házigazda Kecskeméti Sportiskola csapatával szemben.
Az u13-s csapat nagyrészt a rutinosabb u12-s fiatalabbakra épül, és egészül ki két-három 2006-s születésű sportolóval, így kissé csikó csapatnak számít, de ez is a felkészülésnek egy lehetősége a következő időszakra, a srácok pedig nem ijednek meg a nagyobb ellenfelektől. A többi csapathoz hasonlóan, itt is egy felkészülési tornával hangolt a csapat a tavaszi fordulókra.

Az u12-s keret tagjai;
Varga Martin és Csomos Csaba Álmos kapusok, illetve a mezőnyjátékosok Cziglédszky Barnabás, Gyurcsik Ákos, Károlyi Zoltán, Helmeczi Csanád, Kugyela Kristóf, Komár Gergő, Tusjak Marcell, Szín Balázs, Pozderka Nándor, Medvegy Zalán, Lukács Erik, Farkas Márkó.   u13-s sportolók: Révész Áron, Gerhát Olivér, Megyik Bende.
Edző Tusjak János

Az egyesületnél természetesen a legfiatalabbak is edzés és versenylehetőséghez jutnak a kisiskolás szivacskézilabda foglalkozásokon és versenyeken. A két korosztályban is nevezett csapatoknak u10 (2009-2010) és u9 (2010-2011) szintén már jövő héten indul a tavaszi verseny program, ami egyenlőre csak fesztivál jellegű az MKSZ kiírásainak megfelelően, és nem alkalmaznak eredményszámítást. A cél itt a szakmai fejlődéshez szükséges mérkőzéstapasztalat megszerzése.

A kisiskolás csoportok igazolt játékosai;
Gyurcsik Balázs, Ollé Bálint, Tóth Tamás, Adamik Máté, Rojkó Balázs, Mizik Áron, Springel Máté, Nagy Zsombpr, Uhljar Zsombor.
Edzők: Sztankovits Lászlóné és Kovács Ágnes

Az egyesület továbbra is várja a kézilabda iránt érdeklődő fiatalokat minden korosztályban!
Még nem késő senkinél elkezdeni, kellő szorgalommal és alázattal mindenkiből hasznos csapattag lehet!

Információ a 20/381 6049-s telefonszámon kérhető.

TJ / HCPost

Kiemelt

Földünnep és húsvét az állatparkban

Hírek

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Hírek

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect