Connect with us

Hírek

Ismét harmadik helyezés az UTE-csarnokból

Vasárnap délután rendezték meg a II. Séra Miklós Kajak-Kenus Jégkorong Tornát Budapesten az UTE jégcsarnokában.

A nevezet 8 csapat az alapszakasz mérkőzései két csoportban kezdte meg, mi a B csoportba kerültünk. A játék kis pályán három a három ellen, lefordított nagykapu tetejére vas érintése nélkül (emelve) kellett gólt ütni,10 perces játékidő alatt.

A szarvasiak első mérkőzése a Sörcsere II. ellen volt, akik csepeli kajakosokból, kenusokból és Szigeti Bikák hokisaiból állt össze. Nagyiramban oda-vissza helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a gólütés nehéz volt a fenti szabály miatt. Az első gólt az ellenfél szerezte, amire két góllal tudtunk válaszolni, így 2:1 lett a vége.

Második mérkőzésünket a Vác ellen játszottuk, végig kiegyenlített játék folyt a pályán, sikerült két góllal elhúznunk a mérkőzés első felében. Az előny sajnos nem maradt meg az utolsó percben kiegyenlítettek, 2:2-es döntetlennel zártunk.

A csoport utolsó meccsét a Dunakanyari kajakosokból verbuválódott az egyetlen női játékost felvonultató Capitals ellen játszottuk. Gyorsan megszereztük ellenük a vezetést és végig irányítva a játékot, mondhatni simán 3:0-ra nyertünk.

A többi mérkőzéstől függetlenül csoport elsőként zártuk a selejtezőt.

Az elődöntőket és a döntőt már nagypályán öt az öt ellen, a jégkorong szabályrendszere szerint lesre, túlütésre, de továbbra is lefordított kapura játszottuk.

Az elődöntőkben a másik csoport másodikja, a The Puck Hustlers következett. Sajnos nem pontozásos sport a jégkorong, végig irányítva játékot, magabiztosan, de szerencse nélkül nem bírtuk gólra váltani fölényünket, csak kapuvasat ütöttünk. 0:0 lett a rendes játékidőben az eredmény, 3-3 büntető lövés következtek üres kapura a harmadvonalról. A szabályok szerint továbbra sem ért a kapuvasat is érintő gól, ami ilyen távolságról komoly kihívást jelentett. 6-6 büntető lövés után sem talált be senki sem, sajnos a hetedik párnál sikerült az ellenfélnek beütnie, így ismét harmadikok lettünk a tavalyi évhez hasonlóan.

A tornát végül a szintén büntetőkkel továbbjutott Honvédos kajakos-kenusokból összeállt Dr. Endreffy Ügyvédiiroda nyerte 2:1-re.

A program ünnepélyes eredményhirdetéssel folytatódott, ahol a díjakat Smith Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán a Jégkorong Szövetség Szakmai Alelnöke, a legendás jégkorong szövetségi kapitány, Patt Cortina, és Ancsin János, az UTE Jégkorong Szakosztályának elnöke adták át.

Utána a program megemlékezéssel folytatódott, ahol rövidfilmet vetítettek le Séra Miklósról, a két sportágban is sikeres edzőről.

Zárásként pedig Miki tanítványaiból és vendégeikből összeállt jégkorongos és sport legendák kevert csapatának játékát tekinthette meg a közönség, ahol majdnem minden négyzetméterre jutott egy olimpiai bajnok vagy világbajnok.

A szarvasi csapat tagjai: Patay István, Gergely Dániel, Hanzel László, Palicska János, Kohut Szabolcs, Farkas Tamás, Kohut Pál

Kohut Pál

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békés megye

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect