Connect with us

Hírek

Bál, bál maszkabál, a benkás alsósoknál is állt a bál

A január hónap vége nem is szólhatna másról intézményünkben, mint a farsangi készülődésről. Az alsó tagozat apraja-nagyja, mi mindannyian lelkesen készültünk a február 8- án tartandó farsangi mulatságunkra.

A pedagógusok keze által reggelre bálteremmé varázsolt tornateremben vidáman gyülekeztünk, hogy megnézzük tanulóink műsorát.

Elsőként az első évfolyamos, angol tagozatos gyerekek mutatták be vidám énekes, táncos produkciójukat, amit a Jégkorszak című rajzfilm inspirált.

A mesefigurák tánca után Mary Poppins és kis tanítványai érkeztek meg közénk a 3. c osztály előadásában, hogy megtanítsák mindenkinek: Mosolyogni kell!!!!

A 3. a osztály tanulói jeleskednek a tanulásban, de tudjuk, hogy a tanulás „rabjainak” is kell egy kis lazítás. Műsorszámukban megmutatták, hogy lazítanak ők Elvis módra.

A 4. évfolyamos diákok az Álomutazó című film segítségével repítettek el bennünket a képzelet világába. Táncukkal megjelenítették nekünk, milyen is egy játékkészítő birodalma.

A 3. b osztályosok farsangi népi szokásokkal, kaputáró játékokkal és ugrótánccal csalogatták a tavaszt iskolánkba. Műsorszámukkal kedvet csináltak a táncoláshoz, így a farsangi mulatságot egy táncházzal zártuk, ahol a tanulók, pedagógusok együtt ropták a népzenére. Köszönjük szépen Oláh Márkónak, Árgyelán Kittinek és a Talléros együttesnek a közreműködést.

A táncház után az osztálytermekben folytatódott a vígság, ahol a szülők által készített sütemények, szendvicsek csillapították a táncban kimelegedett gyerekek éhségét, majd jelmezbemutatókat és játékos vetélkedőket tartottak az osztályközösségek. Természetesen a tombolasorsolás sem maradhatott el ezen a napon, így a gyerekek élményekkel és nyereményekkel gazdagon térhettek haza.

Reméljük a benkás farsangi vigadalommal sikeresen elűztük a telet és a tavasz hamarosan beköszönt hozzánk.

Egriné Tusjak Otília munkaközösség-vezető

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Kiemelt

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Táncforgatag

Szarvas

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect