Connect with us

Hírek

Lúdas Matyi volt a siratói farsang sztárvendége

Deák György (Fotó: Hegedűs Éva)
Deák György (Fotó: Hegedűs Éva)

Mulatásból jelesre vizsgázott a siratói idősek klubja. Farsang farkához közeledve, február 27-én egy össznépi vigasságra várták a klubtagokat. Az erős kezdést egy apáca show garantálta. Néhány vállalkozó kedvű hölgy – és egy úr – magára öltötte a jellegzetes fekete-fehér jelmezt, majd önfeledt táncba kezdtek. A felhőtlen ünneplésbe a többiek is bekapcsolódtak, akik egy-egy versrészlettel színesítették a produkciót. Végül segítője kíséretében a farsang tiszteletbeli bohóca járta körbe a helyiséget, miközben teli torokból fújta a sípját, és rendszerváltás korabeli, figyelemreméltó hölgyeket ábrázoló naptárakat osztogatott.

– Itt mindennapos a vidámság és a jókedv. Legyen szó rendezvényekről vagy közösségi feladatról, a klubtagokra mindig lehet számítani. Múlt héten pl. új dekorációt készítettünk a nagyterembe, tegnap pedig tujákat ültettünk. Nagyon várjuk a jó időt, hogy több időt tudjunk a teraszon tölteni, s még nagyobb mulatságot tudjunk tartani – enged betekintést a mindennapokba Jónásné Krajcsovicz Ágnes klubvezető.

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly augusztusban a klub fedett terasszal és kemencével gazdagodott, amelynek előnyeit a betérők késő őszig élvezték. Tesztelték a külső rész befogadóképességét is, és örömmel tapasztalták, hogy akár 80 fő is kényelmesen elfér benne.

Elárulta, az egyik legnagyobb fejtörést mindig az okozza, hogy milyen újdonságokat tudnának még becsempészni a klub falai közé. Idén ezt a szabadtéri összejövetelek, bálak jelentik majd, amelyekre más klubok is meghívást kapnak. Emellett két kirándulást is terveznek. Az első útjuk május végén Nyíregyházára vezet.

– Szerintem ezek az emberek nagyszerű emberek. Az elmúlt öt évben mi egy nagy család lettünk. Mindig várom a szerdákat, amikor ide ki lehet jönni, annyira jó közösség alakult ki – árulja el Kovács Béláné Anikó, aki szarvasiként fedezte fel Siratót. – Amikor először kijöttünk, Ágin kívül (Jónásné Krajcsovicz Ágnes –szerk.) senkit sem ismertünk. Mégis azonnal befogadtak, kedvesek voltak velünk, ezért a férjemmel itt ragadtunk.

A délelőtt meglepetésvendége Lúdas Matyi volt, aki kedvencét is magával hozta. Igaz, Deák Gyuri bácsi esetében a döntés nem szeretetből, hanem viccből fakadt, amit egy kis furfanggal keresztezett.

– Ez a libuska mindig sziszegett felém és próbált csipkodni, ezért azt mondtam neki: Figyelj ide, te libuska! Ma megszabadulok én tőled, hogy ezután mást csipkedjél. Elhozlak a farsangra, és haza már más visz – mesélte el a jelmez történetét a klub egyik mókamestere.

Gyuri bácsi ezt olyannyira komolyan gondolta, hogy méretes jószágát felajánlotta tombolának, vagyis a legszerencsésebb résztvevő fődíjként egy új, két lábon járó háziállatnak örülhetett.

Kiemelt

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva) Dobrev Klára (Fotó: Hegedűs Éva)

Harminchatórás maratonnal rázta fel az országot Dobrev Klára

Hírek

A gyermekre még a nap is mosolygott Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect