Connect with us

Békés megye

Ünnepi megyegyűlés Békéscsabán

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése ünnepi megyegyűlést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából. Az ünnepség résztvevőit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte, ünnepi beszédet Erdős Norbert európai parlamenti képviselő mondott, aki felidézte az 1848-49-es forradalom és szabadságharc főbb eseményeit.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismerés kitüntető díjat a március 15-ei ünnepség keretében adják át már évek óta. Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a köz szolgálatában élenjárókat, kimagasló tevékenységet végző személyeket, egyesületeket, kollektívákat ismernek el a kitüntetéssel, és azért éppen ezen a napon, mert március 15-e ünnepéhez, jelentőségéhez, üzenetéhez szorosan hozzátartozik. A megyei önkormányzat célja a kitüntetéssel az, hogy elismerje azon magánszemélyek vagy közösségek tevékenységét, akik Békés megyében hosszú ideje – legalább 10 éve – kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek az élet bármely területén, vagy egy cselekedettel a megye jó hírnevét öregbítették.

Ezúttal hatan vettek át elismerést: a Szent Anna Idősek Otthona úttörő ápolói a szociális ellátás területén kifejtett munkájuk elismeréseként, Nagy Gyula nyugalmazott gyógypedagógus hosszú időn keresztül végzett példaértékű tevékenységéért, Kárász László az életmentés, a betegellátás területén kifejtett szakmai munkájáért, dr. Igricz Mária Békés megye lakossága érdekében végzett kimagasló tevékenységéért, dr. Bede Sándor rendőr alezredes kiemelkedően magas színvonalú munkájáért, valamint a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza Megyei Onkológiai Központ Klinikai Onkológiai Osztálya a gyógyító és ápoló tevékenységük során tanúsított odaadásuk, önzetlenségük, kiváló szakmaiságuk elismeréseként.

A megemlékezés fényét a Kutyejné Ablonczy Katalin vezette Calandrella Kamarakórus ünnepi műsora emelte, közreműködtek még a Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint a Békés Megyei Károlyi-huszár és Honvéd Hagyományőrző és Kulturális Egyesület tagjai.

Kiemelt

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect