Connect with us

Békésszentandrás

Könnyedén vette a békési akadályt a Hunyadi

Csordás Gábor (f) és Tasi Norbert (k)
Csordás Gábor (f) és Tasi Norbert (k)

A Hunyadi első alsóházi fordulóján az egy cserével érkező Békési FC-t fogadta szombaton. A mérkőzés első félideje egykapuzással telt, ami 45 perc alatt három gólt is hozott a hazaiaknak.

A hatodik percben Szűcs Damján kapott balról egy labdát, amit a vetődő Csordás Gábor előtt keresztbe ellőve a hálóba továbbított (1–0). Pár perc múlva Lós István lépett meg a balszélen, és az alapvonal mellől vissza középre tette a tizenegyes pont irányába, ahol Virág Imre és Szűcs érkezett, de mindketten pont lemaradtak az egyébként zseniális beadásról. Ez egyébként kísértetiesen emlékeztetett a Hunyadi bő egy évvel ezelőtti támadójátékára, amikor a gólok közel felét a Lós alapvonalig tartó sprintjét követő középre adásból szerezte a Hunyadi, többnyire Öpi.

Pár percre rá Olasz Imre lövése törte majdnem ketté a kapufát. A visszarobbanó labda Csordás kapus arcán is megcsúszott, de a vendégek fel tudtak szabadítani.

Ismét egy-két perc múlva balról valaki keresztbe tolta a vendégek kapuja előtt a labdát. Csordás Gábor becsületesen repült érte, de az egyik magasabb védő fejjel besegített neki. A háló őrzője szabályosan pattant a füvön.

A 20. percben Olasz István középen a büntetőterület határáról erőből a jó irányba repülő kapus mellett az alsó sarokba lőtt. A nap kommentárja ekkor hangzott el a partvonal mellől Pisze bácsitól: Csodálkoztok, az előbb kiadta minden erejét az árnyékra!

Négy percre rá Lós lemásolta Olasz István akcióját, de ha csak centikkel is kijjebb ment a labda, a kapufára. A kapufák után a centikkel kint időszaka következett.

A 33. percben Olasz Imre adta középre Öpinek a labdát, de ha neki nem is jött össze, Szűcs ellőtte Csordás mellett (3–0).

Egy szögletnél Öpi kiszólt jelen sorok írójának, hogy megpróbálja egyből kapura csavarni. Egy-két fokkal ment csak kijjebb, így a békési kapus ki tudta tolni mezőnybe.

Aztán a 42. percben Békés eljutott a Hunyadi kapujáig.

A második játékrészben a 3-0-tól megnyugodott csapat szép helyzeteket alakított ki. Egy védelmi hibából a 60. percben a vendégek Reszelő József góljával (3–1) szépítettek, de ez különösebben nem hozta ki a sodrából a csapatot. Nyolc percre rá ismét összeállta a Lós-Virág tengely. Lós rávezette a védőfalra, miközben Virág lefordult az őrzőkről, ahogy kell, jött is az ütempassz, amit Öpi értékesített (4–1).

Békésszentandrási HMSE – Békési FC 4–1 (3–0)
Békésszentandrás, 100 néző. V.: Gebei

Békésszentandrási HMSE: Szabó Zoltán – Nemcsényi Bence Zsolt, Kis Mátyás, Olasz István, Pásztor Dávid, Virág Imre, Tasi Norbert, Olasz Imre (64′ Dernovics Tamás), Lós István, Szűcs Damján (74′ Tasi Kristóf), Uhljár Szabolcs (86′ Yetik Deniz Daniel). Edző: Székely László

Békés: Csordás – Minya, Szoboszlai (Kántor), Csikós I., Mracskó, Bokros, Reszelő J., Kiss L., Kovács L., Benedek, Lakatos. Mb. játékosedző: Minya István. G.: Szűcs az 5., a 32., Olasz István a 19., Virág a 68., ill. Reszelő J. a 60. percben. Jó: az egész csapat, ill. Bokros, Kiss L., Reszelő J.

Virág Imre csapatkapitány: Nagyon érett már ez a győzelem. Elismerésem a fiúknak a hozzáálláshoz. Tetszetős gólok, viszont a végére kicsit elfáradtunk.

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Várárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect