in , , ,

Gól nélküli pontosztozkodás

0

A rájátszás második játéknapján a Kondorosi TE csapatát fogadtuk hazai környezetben. A két csapat rövid időn belül már harmadszor mérte össze az erejét, elsőnek bajnokin a zöld-fehérek győztek, hét közben a megyei kupa kereté belüli találkozón mi nyertünk, így a sorminta alapján döntetlennek kellett következnie.

Már az első percben zavar támadt a vendégek kapuja előtt, de formás akciónkat lesen állította meg a játék vezetője. A 8. percben Zima vállalkozott lövésre, de Kajári magabiztosan védte a távoli kísérletet. A 11. percben Zima ugratta ki Sztojkát, aki kissé kisodródva próbálta bevenni a kaput, de lövése elgurult keresztbe Kajári kapuja előtt. A 19. percben Zima 18 méteres kísérlete tévesztett célt. A 25. percben Lévainak kellett tisztáznia a tizenhatos vonalánál Farkas elől.

Fájó leírni, de a félidő hátra levő részét már kapusok nélkül is lejátszhatták volna a felek, egy egy megindulás ugyan akadt mindkét részről, de kapura egyik csapat sem volt veszélyes. Az első játékrész feledhető játéka után nem maradt más, mint bízni abban, hogy a második játékrészben sikerül begyömöszölni, bepiszkálni, vagy bármi módon a vendégek kapujába juttatni a labdát.

Viszont ahogy az első, úgy a második felvonásban sem adtak esélyt a védelmek a gólszerzésre, így továbbra sem kerültek veszélyben a kapuk. Erre cáfolt rá Sztojka a 60. percben, amikor egyedül törhetett kapura, de 13 méteres lövését követően a jobb kapufáról kifele perdült a labda.

Ehhez fogható helyzet a továbbiakban már nem akadt, Furár és Sztojka ugyan többször megbontotta a vendégek védelmét, de a beadásaik rendre nem találtak társat, így nem jelentettek veszélyt Kajári kapujára. A mérkőzés végéhez közeledve egyik csapatban sem volt már annyi erő, hogy ráerőltesse akaratát a másikra, így döntetlennel végződött a kistérségi derbi.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy az utóbbi idők leggyengébb rangadójának voltak szemtanúi a nézők, mivel mindkét csapat főleg arra fektette a hangsúlyt, hogy megőrizze kapuját a góltól, így nem maradt elég energia a támadások végigviteléhez, ennek következtében szinte alig kerültek veszélybe a kapuk. Kissé érthetetlen volt ez a passzivitás mindkét részről, mivel a többi eredmény tudatában ez a döntetlen egyik csapatnak sem jött jól, sőt a mi hátrányunk az éllovas Körösladánnyal szemben nyolc pontra nőtt. Legközelebb jövő szombaton az Előre tartalékcsapata ellen lépünk pályára Békéscsabán.
Jók: Furár, Szikora.

Szarvasi FC 1905 – Kondorosi TE 0-0
Szarvas, Erzsébet liget – 300 néző. Játékvezető: Mihálik Pál (Flinta Z., Sándor I.)

Szarvas: Lévai B. – Takács J., Bakró G., Szikora M., Polonszki P., Kiri B. (Kukovecz D.),  Murvai D. (Klimaj Z.), Medvegy Á., Zima D., Furár R., Sztojka Á.
Vezetőedző: Rétes Pál

Kondoros: Kajári J. – Rafaj P. (Bányai P.), Rafaj R. (Borgulya T.), Nagy G., Süli A., Farkas J., Miklya M., Vozár D., Vajgely Gy., Benyó N., Takács M. (Árszintye V.)
Vezetőedző: Somogyi János

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál: – Mindkét félidőben inkább a mezőnyben folyt a játék, így a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. A döntetlen reálisnak mondható.

Ifj. Somogyi János: – Hatalmas küzdelemben született meg az igazságos döntetlen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

Fotó: Babák Zoltán

0

Tiltott lótartás miatt intézkedtek több szarvasi ingatlannál

Mező Misi (Fotó: Babák Zoltán)0

Egy tartalmas óra az Ótemplomban Mező Misivel