Connect with us

Csabacsűd

Kettős emberhátrányból győzelem a favorit ellen

Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán)
Pecznik Péter (fehérben) (Fotó: Babák Zoltán)

Két vendég (*) és egy hazai csapat lépett pályára vasárnap Csabacsűdön. A hazaiak trénere, Sonkoly Lajos szerint tisztában voltak a Dévaványai SE játékerejével, hiszen a bajnokságot vezető Dévaványa érkezett vasárnap hozzájuk. Az alapszakaszban a legutóbbi Ványával vívott mérkőzésükön egygólos vezetésből kaptak ki 2–1-re. Az utóbbi három mérkőzésen viszont nem kaptak gólt, nagyon stabilak voltak hátul, ebből próbáltak erőt meríteni.

A 28. percben Kasik Márk kiugrasztotta Sándor Jánost, akit az egyik ványai védő szabálytalanul szerelt a büntetőterületen belül. A jogos büntetőből Kajtár István szerzett vezetést. Endrefalvi Eriket a 30, percben utánrúgásért Baráth János tusolni küldte, de addig nagyon sok csabacsűdi helyzet volt. Tíz főre fogyatkozva át kellett szervezni a játékukat, és a védelemre fókuszálni.

– Nagyon stabil volt a védekezésünk, még a támadóink is nagyon jól lezárták a területüket, és megfelelő alázattal védekezett mindenki. Ez volt a kulcsa annak, hogy ne kapjunk gólt. Ez már a negyedik mérkőzésünk, ami nagy dolog úgy, hogy nem mi harcolunk a dobogóért.

A szünetben sikerült elhitetni a játékosokkal, hogy emberhátrányból is meg lehet nyerni a mérkőzést. A közönség minden módszerrel végig a támogatásáról biztosította csapatát.

– Úgy gondolom, hogy sok embernek ez az egyik legszebb futballélménye volt ez a mai, mióta újjáalakult a csabacsűdi felnőtt labdarúgás. Nem volt a leglátványosabb, de küzdelmes mérkőzés volt, főleg a végén, amikor talán már kicsit a sportszerűtlenség határát súrolva küzdöttünk a percekkel.

Csabacsűdi GyLSE – Dévaványai SE 1–0 (1–0)

Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – Kiss Gábor, András Attila Xavér, Gilik Attila (87′ két sárga után kiállítva), Sovány Pál – Kajtár István, Viszkok Csaba – Pecznik Péter, Kasik Márk (68′ Kasnyik Dávid), Endrefalvi Erik (kiállítva 30′) – Sándor János (78′ Nyemcsok Mihály) Csere: Bobvos Richárd
Vezetőedző: Sonkoly Lajos

Sonkoly Lajos: Szerencsétlenségünkre volt alkalmunk gyakorolni az emberhátrányos védekezést, de nagyon szépen helyt állt a csapat.
Jók: az egész csapat.

Az első mondathoz kapcsolódva (*) az már jelen cikk írójának a meglátása, hogy a csabacsűdi kapitány esélylatolgató képletéből kimaradt a játékvezető játékbefolyásoló ereje, akiknek voltak megkérdőjelezhető döntései. A megkérdőjelezhetőségen messze túl a legfelháborítóbb az volt, amikor emberhátrányból leküldte a pályáról az egyébként ápolást nem kérő, görcs miatt a csapattárs segítségét igénybe vevő Pecznik Pétert, és szándékosan hosszú ideig nem is adott engedélyt arra, hogy visszatérhessen a játékba, így segítve a ványaiakat a pontmentésben.

Kiemelt

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Hírek

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect