Connect with us

Hírek

Eine schöne Woche

sdr

30-án, szombaton kora reggel indultunk Budapestre, a repülőtérre, ahol nagy izgalommal vártuk az első találkozást Haanból érkező cserediákjainkkal. Első közös utunk a Vásárcsarnokba vezetett, ahol számtalan hungarikumot mutathattunk meg vendégeinknek, és megkóstolhatták a híres lángosunkat is. Ezután elindultunk a Duna parton következő úti célunkhoz, a Parlamenthez. Közben a Budai várra, Mátyás templomra, Halászbástyára, Gellérthegyre is vetettünk egy pillantást. Így érkeztünk el a Parlamenthez, ahol idegenvezető mutatta meg nekünk az építészet eme remekét. Innen átsétáltunk a Csodák Palotájához, ahol sok mindent kipróbáltunk és nagyon jól szórakoztunk.

A hétvége ismerkedéssel és változatos családi programokkal telt. Voltak, akik elutaztak más városokba, egyéb szép tájakat mutattak meg vendégeiknek vagy bicikli túrát tettek, megnézték a Mini Magyarországot, Arborétumot. Akadtak olyanok is, akik lézer harcolni vitték partnereinket, illetve  társasjátékozással töltötték az estéket.

A hét folyamán a német cserediákok részt vettek tanóráinkon is. Lehetőségük nyílt ízelítőt kapni szép magyar nyelvünkből is, amit érdeklődéssel fogadtak és jókat nevettek egy- egy szó felolvasása közben. Az Öveges laborban érdekes kísérleteket láthattak és aktív résztvevői voltak az órának.

Sok közös program várt ránk ez alatt az egy hét alatt. Kirándultunk Kecskemétre, megnéztük a hangszermúzeumot, ahol együtt zenéltünk remek alkalmi zenekart alkotva, és meglátogattuk a Zwack  manufaktúrát. Bejártuk a Gyulai várat és az Almássy-kastélyt is és jókat sétáltunk mindkét városban a szép napsütéses időben.

A sárkányhajó sem maradhatott ki a programunkból, a német és a magyar diákok vegyes csapatokban eveztek. Ez vendégeink számára újdonság volt, és nagyon tetszett nekik. Pénteken bicikli túra keretében kimentünk a Nemzeti Parkba és körbe sétáltuk a vadasparkot, majd kibicikliztünk a duzzasztóhoz. Délután megismerhettük a magyar néptánc kultúra egy szeletét, s nem csak nézhettük a táncosok nagyszerű bemutatóját, de ki is próbálhattunk néhány lépést, ami némi kihívást jelentett, de hősiesen megoldottuk a feladatot. Végül a búcsúvacsorán eszméltünk rá, hogy milyen gyorsan eltelt ez a programokban gazdag hét. Szoros barátságok kötődtek és már számoljuk a napokat a következő találkozásig, amire május közepén kerül sor. Ekkor viszonozzuk ugyanis a haani cserediákok látogatását és utazunk Németországba.

A csereprogram az idegen nyelvek gyakorlása mellett kitűnő alkalom új emberek, kultúrák megismerésére és a távolságot átívelő barátságok kötésére. Számomra pont ezt jelentette ez az egy hét. Az egyik legjobb barátnőmmel együtt fogadtuk a cserediákunkat és nagyon sok szép pillanatot köszönhetünk ennek a találkozásnak. Már nem csak a májusi látogatást tervezzük, hanem egy augusztusi találkozót is elkezdtünk egyeztetni.

A program szervezői Pécsváradiné Tóth Anikó és dr. Bondorné Kondor Edit tanárnők voltak.

Gyekiczki Fanni – Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 11. A

Kiemelt

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Hírek

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect