Connect with us

Hírek

Vezettünk, de fordítottak a hazaiak

A felsőházi rájátszás 3. fordulóját bonyolították le a megye élvonalában, ennek keretében Békéscsabán léptünk pályára az Előre fiataljai ellen.

Egyértelműen mi kezdtünk jobban, az 5. percben egy, a hazaiak által röviden kifejelt labdát Murvai lőtte 25 méterről kapura, de Baráth védett. A 8. percben szintén Murvai vállalkozott lövésre hasonló távolságból mint előbb, ám ez kapu fölé szállt. A 12. percben Furár emelt kapu fölé tíz méterről ziccerben. A 15. percben jártunk, amikor Sztojka szabadrúgását tolta szögletre a hazai kapus. A 18. percben viszont a liláknak akadt helyzetük, amikor egy kiugratást követően hárman törtek ki a leshatáron, de szerencsénkre túljátszották a meccs eddigi legnagyobb lehetőségét.

A 22. perc hozta meg a vezető találatunkat, ekkor Sztojka vállalkozott lövésre 23 méterről, az erősen meglőtt labda, mintha zsinóron húzták volna, úgy vágódott a jobb felső sarokba. 0-1. Igen nagy gól volt.

Vezetésünk tudatában kicsit visszább vettünk a tempóból, ennek az lett a következménye, hogy a félidő végéhez közeledve, egyre többet veszélyeztetett az Előre. Előbb Tóth lépett ki a 37. percben a leshatáron, de Lévai eszén nem tudott túljárni, mert kapusunk lábbal védte a közeli lövését. A 41. percben Fodor keveredett a kapunk elé, ennek tiszteletére közelről, magasan lőtt a léc fölé. Ez sem volt kis helyzet. Mivel már több lehetőség sem itt, sem ott nem akadt, így sovány, de megérdemelt előnnyel térhettünk pihenőre.

A fordulást követően már a 46. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, de a nagy kedvvel játszó Tóth 16 méterről, nagy helyzetben, a bal kapufa mellé gurított. Ahogy ez a lehetőség is mutatta, agresszívabb játékra váltott a hazai tizenegy, nem tudtuk sokáig megtartani a megszerzett labdákat, így egyre nagyobb nyomás nehezedett a védelmünkre, ennek következményeként a 63. percben megint Tóth került hasonló helyzetbe, mint a félidő első percében, de ismét a bal kapufa mellé lőtt.

A 68. percig bírtuk tartani az előnyünket, ekkor Tóth visszagurítását lőtte Varga a kapunkba. 1-1.

A 74. percben már a csabaiaknál volt az előny, ekkor Zsilinszki beadását a középen érkező Tóth lőtte a hosszú sarokba. 2-1.

Ez a gól kellett ahhoz hogy észbe kapjunk, mert az utolsó negyedórában nagy erőket mozgósítottunk, legalább a pontszerzés érdekében. A 76. perben Zima elől ütötte ki a labdát Baráth, majd még ennek akciónak a hozományaként kaptunk egy szabadrúgást, amit Furár végzett el, de a hazai hálóőr szögletre mentette a 22 méteres lövést.

Elkeseredten küzdöttünk az egyenlítésért, szinte egykapura játszottunk a végjátékban. A 85. percben Furár találta el a jobb kapufát 18 méterről, ahonnan a mezőnybe pattant a labda. A 89. percben Klimaj tíz méteres fejese ment mellé. A 91. percben Furár visszagurítását Klimaj lőtte az oldalhálóba.

Nem könnyű összegzést írni erről a jó iramú, változatos találkozóról, mert a végeredmény ebben az esetben nem tükrözi hűen a játék összképét, egy olyan meccset veszítettünk el, amelyet nagyobb összpontosítással, jobb helyzet kihasználással akár meg is nyerhettünk volna, de egy bajnoki pontra feltétlenül rászolgáltunk volna. Csak hát a fociban a ha, meg a volna nem játszik, így fájó vereség lett a vége, ezzel hátrányunk tovább nőtt az éllovasokkal szemben. Legközelebb bajnoki mérkőzésen hazai pályán, a szokástól eltérően ezúttal pénteken, a Szeghalom gárdáját fogadjuk. Míg szerdán a megyei kupában Mezőkovácsházán lép pályára csapatunk.
Jók: Sztojka, Medvegy, Polonszki.

Békéscsaba 1912 Előre II. – Szarvasi FC ‘1905’ 2-1 (0-1)
Békéscsaba, Utánpótlás Központ – 150 néző. Játékvezető: Tihanyi Gábor (Kócsó T., Szőllősi F.)

Békéscsaba: Baráth B. – Bán B., Nyéki B., Fodor Zs. (Kovács T.), Balog Zs., Borbély Zs., Pusztai A. (Tóth D.), Gigacz Á., Zsilinszki M. (Huszár D.), Varga T., Kmetykó M.
Vezetőedző: Brlázs István Gábor

Szarvas: Lévai B. – Takács J., Szikora M., Kiri B. (Klimaj Z.), Polonszki P., Murvai D. (Kukovecz D.), Medvegy Á., Bakró G., Zima D., Sztojka Á., Furár R.
Vezetőedző: Rétes Pál

Gólszerzők: Varga T. 68′, Tóth D. 74′ illetve Sztojka Á. 22′

Edzői nyilatkozatok:

Brlázs Gábor: – Változatos, jó iramú mérkőzésen sikerült begyűjteni a három pontot. Győzelmünk értékét növeli, hogy hátrányból fordítva gyengébb teljesítménnyel sikerült elérni.

Rétes Pál: – Rendkívül iramos, jó színvonalú mérkőzésen mindkét csapat sokat tett a győzelemért. A végjátékban óriási ziccereket hagytunk ki, így nem tudtunk pontot, pontokat szerezni.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Fotó: Erdős Csaba (keleten.hu)

Kiemelt

Egyre több roma család ismeri fel a továbbtanulás fontosságát

Hírek

Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék) Kurilla Viktor (piros) és Tasi Kristóf (kék)

Remek nézőtéri beszólások, zseniális egyéni akciók Szentandráson

Békésszentandrás

Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva) Czesznak János és dr. Ujhelyi István (Fotó: Hegedűs Éva)

Ujhelyi szerint hazugság, hogy kevesebb pénzt kap az agrárium a jövőben

Hírek

Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva) Valastyán Balázs (Fotó: Hegedűs Éva)

Elmentek a tatárok, és bejöttek a barbárok

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. április
h k s c p s v
« Már    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect