Connect with us

Hírek

Földünnep és húsvét az állatparkban

A Föld napja alkalmából kétnapos földünnepet tartottak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban húsvét rügyfakasztó vasárnapján és vízbevető hétfőjén. Színes programokkal, állatismertetőkkel, látványetetéssel, nyuszi–, bárány– és kecskegida–simogatóval, tojásfestéssel, népi motívumos arcfestéssel, nemzeti parki termékvédjegyes vásárával, illetve a nyitóprogramon bemutatott új fajokkal várták a látogatókat, akik minden korábbi rekordot megdöntve, érkeztek is szép számban.

Az április 22-i Föld napjához kacsolódva egy rejtélyfejtő játékra is hívták a közönséget, aminek során egy-egy titkos küldetést teljesíthettek. A végén egy, a neves naphoz kapcsolódó tanulsággal lettek gazdagabbak a megfejtők.

A húsvéthoz kapcsolódóan azok az állatok, vaddisznók, rókák, hollók és a nyestkutyák, amik a természetben is szívesen fogyasztják, most tojást is kaptak. Nagy siker volt vasárnap a fakó keselyűk látványetetése. Sokan most találkoztak először az állatparki fejlesztésekkel, a vízi tanösvénnyel, a napórával.

Kiemelt

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán) Csonka Dóra és Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Egy Jókais lány + egy Cervinusos fiú = két tehetséges színművész különleges estje

Szarvas

Öt nemzet fiai edzettek a III. nemzetközi birkózótáborban Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect