Connect with us

Hírek

Földünnep és húsvét az állatparkban

A Föld napja alkalmából kétnapos földünnepet tartottak a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban húsvét rügyfakasztó vasárnapján és vízbevető hétfőjén. Színes programokkal, állatismertetőkkel, látványetetéssel, nyuszi–, bárány– és kecskegida–simogatóval, tojásfestéssel, népi motívumos arcfestéssel, nemzeti parki termékvédjegyes vásárával, illetve a nyitóprogramon bemutatott új fajokkal várták a látogatókat, akik minden korábbi rekordot megdöntve, érkeztek is szép számban.

Az április 22-i Föld napjához kacsolódva egy rejtélyfejtő játékra is hívták a közönséget, aminek során egy-egy titkos küldetést teljesíthettek. A végén egy, a neves naphoz kapcsolódó tanulsággal lettek gazdagabbak a megfejtők.

A húsvéthoz kapcsolódóan azok az állatok, vaddisznók, rókák, hollók és a nyestkutyák, amik a természetben is szívesen fogyasztják, most tojást is kaptak. Nagy siker volt vasárnap a fakó keselyűk látványetetése. Sokan most találkoztak először az állatparki fejlesztésekkel, a vízi tanösvénnyel, a napórával.

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect