Connect with us

Békésszentandrás

Fáklyás felvonulással kezdődött, szakadó esővel fejeződött be

Ha május 1-e, akkor előestéjén Békésszentandráson –a gyerekek legnagyobb örömére– fáklyás felvonulás. A hagyományoknak megfelelően történt ez tegnap, kedd este is. A piactéri gyülekezőt követően a vonulókat egy Zetor 25K vezette a kajakház mellett felállított máglyához vezette.

Közben megállt a Kálvin utcai Gondozási Központnál, ahol a dolgozók, illetve az intézmény gondozottjai jelmezes csendélettel várták a menetet. A nem is annyira csendélet címe ” 20 év múlva” volt.

A Körös és gátja, valamint a kajakház által határolt háromszög alakú területen állt a meggyújtásra váró máglya, amit az idén a csapadékos időjárás miatt a szervezők kénytelenek voltak lefedni. Az így szárazan tartott ágak pillanatok alatt hatalmas lánggal kezdtek égni, a feltámadó széllel karöltve nem kis meglepetést okozva a körülötte állóknak.

A program befejezéseként Liska Tamás és Lovász Geri akusztikus gitárkettőse adott alapot a beszélgetésekhez. Programjukba Eric Claptontól válogattak, sőt, erre az estére a zenész iránti tisztelettől vezérelve formációjuknak a Slowhands nevet adták.

Aztán jött az eső.

Kiemelt

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Több mint hetven program várja a szentandrásiakat 2020-ban

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect