Connect with us

Békésszentandrás

Fáklyás felvonulással kezdődött, szakadó esővel fejeződött be

Ha május 1-e, akkor előestéjén Békésszentandráson –a gyerekek legnagyobb örömére– fáklyás felvonulás. A hagyományoknak megfelelően történt ez tegnap, kedd este is. A piactéri gyülekezőt követően a vonulókat egy Zetor 25K vezette a kajakház mellett felállított máglyához vezette.

Közben megállt a Kálvin utcai Gondozási Központnál, ahol a dolgozók, illetve az intézmény gondozottjai jelmezes csendélettel várták a menetet. A nem is annyira csendélet címe ” 20 év múlva” volt.

A Körös és gátja, valamint a kajakház által határolt háromszög alakú területen állt a meggyújtásra váró máglya, amit az idén a csapadékos időjárás miatt a szervezők kénytelenek voltak lefedni. Az így szárazan tartott ágak pillanatok alatt hatalmas lánggal kezdtek égni, a feltámadó széllel karöltve nem kis meglepetést okozva a körülötte állóknak.

A program befejezéseként Liska Tamás és Lovász Geri akusztikus gitárkettőse adott alapot a beszélgetésekhez. Programjukba Eric Claptontól válogattak, sőt, erre az estére a zenész iránti tisztelettől vezérelve formációjuknak a Slowhands nevet adták.

Aztán jött az eső.

Kiemelt

Hodálik Pál alpolgármester és Vida Krisztina klubvezető (Fotó: Hegedűs Éva) Hodálik Pál alpolgármester és Vida Krisztina klubvezető (Fotó: Hegedűs Éva)

Szarvason idősnek lenni jó

Hírek

Soha nem látott siker a szarvasi birkózás történetében

Hírek

Lengyel Béla altábornagy tiszteletére emléktáblát avattak szülőházán

Hírek

Kuli István (jobbról) Kuli István (jobbról)

Elstartolt az első idei gyorsasági kajak-kenu válogatóverseny Szolnokon

Hírek

Hirdetés

Archívum

2019. május
h k s c p s v
« ápr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect