Connect with us

Békésszentandrás

Fáklyás felvonulással kezdődött, szakadó esővel fejeződött be

Ha május 1-e, akkor előestéjén Békésszentandráson –a gyerekek legnagyobb örömére– fáklyás felvonulás. A hagyományoknak megfelelően történt ez tegnap, kedd este is. A piactéri gyülekezőt követően a vonulókat egy Zetor 25K vezette a kajakház mellett felállított máglyához vezette.

Közben megállt a Kálvin utcai Gondozási Központnál, ahol a dolgozók, illetve az intézmény gondozottjai jelmezes csendélettel várták a menetet. A nem is annyira csendélet címe ” 20 év múlva” volt.

A Körös és gátja, valamint a kajakház által határolt háromszög alakú területen állt a meggyújtásra váró máglya, amit az idén a csapadékos időjárás miatt a szervezők kénytelenek voltak lefedni. Az így szárazan tartott ágak pillanatok alatt hatalmas lánggal kezdtek égni, a feltámadó széllel karöltve nem kis meglepetést okozva a körülötte állóknak.

A program befejezéseként Liska Tamás és Lovász Geri akusztikus gitárkettőse adott alapot a beszélgetésekhez. Programjukba Eric Claptontól válogattak, sőt, erre az estére a zenész iránti tisztelettől vezérelve formációjuknak a Slowhands nevet adták.

Aztán jött az eső.

Kiemelt

Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ünnepélyes esküt tettek a csabacsűdi önkormányzat tagjai

Szarvas

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

A kardoskúti Fehér-tónál A kardoskúti Fehér-tónál

Országaik vízgazdálkodását mutatták be a Tessedik Campus külföldi diákjai

Oktatás

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect