Connect with us

Kiemelt

Adó 1% – 2019

Az alábbiakban összegyűjtöttük, és folyamatosan frissítjük az adójuk 1%-áért folyamodóknak a kéréseit. Az oldal alján a NAV sajtóközleményét olvashatják arról, hogyan tehetik mindezt meg.

Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre

A Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Köre ismételten köszönetet mond mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1 %-val támogatták a Kör alapszabályában megfogalmazott törekvéseket. A 2018. évben 350 699 Ft érkezett Körünkhöz.

Az egyesület ezen összeget a következőkre használta fel:
– A Szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói számára a tanulmányi versenyek nevezési díjainak támogatása
– Díjazott tanulók arcképcsarnokának továbbfejlesztésével kapcsolatos költségek fedezése (hagyományőrzés)
– Kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákok díjazása stb. (Vajda díj, Benka díj stb.)
– Múzeumi belépőjegyek vásárlása, ismeretterjesztő programok támogatása

Kérjük, hogy a jövőben is segítse személyi jövedelemadója 1%-ával Körünk tevékenység.

Adószámunk: 18377594-1-04

Köszönettel a Szarvasi Vajdás Öregdiákok Baráti Körének elnöksége

–––––

„SZARVASÉRT” Alapítvány

Tisztelt Támogatónk!

A „SZARVASÉRT” Alapítvány nevében szeretnénk még egyszer köszönetet mondani mindazért a támogatásért, amit Önöktől kaptunk jótékony célokat szolgáló programjaink magvalósításához 2018-ban.

Egyben tisztelettel felhívjuk figyelmüket arra, hogy ismét aktuális az 1% felajánlása (a májusban esedékes adóbevallások miatt) arra jogosult nonprofit szervezetek számára és Alapítványunk is ebbe a körbe tartozik. Emlékeztetőül megemlítjük jótékonysági céljainkat: Tehetséges szarvasi fiatalok továbbtanulásának támogatása, természetbeni adományok gyűjtése rászorulók számára. Versmondó, mesemondó versenyek szervezése fiatalok kulturális nevelésének támogatására, önkéntes tevékenységek szervezése, stb.

Kérjük, hogy amennyiben más szervezet felé nem elkötelezett, akkor számunkra ajánlja fel az 1%-ot és munkatársai figyelmét is hívja fel erre, mert a legkisebb támogatásra is szükség van.

Adószámunk: 18386994-1-04

Köszönettel: Závogyán Judit elnök

–––––

Szarvas Város Barátainak Köre

Tisztelt Támogatóink!

Köszönjük, hogy Szarvas Város Barátainak Köre működéséhez a korábbi években is hozzájárultak adójuk 1%-ával. Amennyiben ez évben is támogatni kívánják Egyesületünket, a rendelkező nyilatkozatra az alábbiakat kérjük ráírni:

A kedvezményezett adószáma: 19052414-1-04
A kedvezményezett neve : Szarvas Város Barátainak Köre Egyesület

Kérjük látogasson el Szarvas Város Barátainak Köre facebook helyére is!

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt rendezvényeinkre, programjainkra, tagjaink körébe!

–––––

Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sport Egyesület

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a Szarvasi Röplabdások Baráti Köre Sport Egyesületét !

A Szarvasi Röplabdások Baráti Köre 1989-ben alakult A baráti kör célja a szarvasi röplabdás hagyományok ápolása, a röplabda sport népszerűsítése, sportolási lehetőség biztosítása korosztálytól függetlenül. Az Egyesület 2002 -től a baráti kör Közhasznú civil szervezetként, egyesületbe tömörülve folytatja tevékenységét. Egyesületünk 2002-től folyamatosan részt vesz a Békés Megyei Röplabda Szövetség rendezvényeinek szervezésében. A megyei rendezvények helyszínei közül Szarvas az egyik legnépszerűbb. Mivel egyesületünk nonprofit szervezet mindezt nem tudnánk megtenni támogatóink segítsége nélkül. Köszönjük, hogy adód 1 %-ával támogatod tevékenységünket.

Adószámunk: 18386736–1–04

–––––

Szarvasi római katolikus plébánia

–––––

Sok kicsi sokra megy – A NAV sajtóközleménye az adó 1%-ának felajánlásáról

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-ig lehet rendelkezni. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben a felajánlás csak néhány perc figyelmet igényel az adózóktól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallás webes felületének kezdőoldalán feltünteti a rendelkezés lehetőségét az adó 1+1 százalékáról azért, hogy minél többen a lehető legegyszerűbben támogathassanak civil szervezetet, egyházat vagy a Nemzeti Tehetség Programot.

A rendelkezőnyilatkozat elektronikusan, papíralapon vagy személyesen is benyújtható a NAV-hoz, akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként is a „18EGYSZA” lapon május 20-áig. Az szja 1+1 százalékáról rendelkezni legegyszerűbben ügyfélkapus hozzáféréssel a NAV webes kitöltőprogramjával lehet.

A korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatók továbbra is összegyűjthetik a munkavállalóik 1+1 százalékos nyilatkozatát. Ebben az esetben legkésőbb 2019. május 10-éig lezárt borítékban – a boríték ragasztott felületén a munkavállaló által saját kezűleg aláríva – kell átadni a munkahelyen a nyilatkozatot. A munkáltatónak a nyilatkozatot tartalmazó borítékot sértetlen állapotban, kísérőjegyzékkel együtt, zárt csomagban 2019. május 20-ig kell továbbítania a NAV-hoz.

Felajánlásokat kizárólag azok a civil szervezetek kaphatnak, amelyek korábban regisztráltak a NAV-nál, valamint a technikai számmal rendelkező, bevett egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzat. A NAV honlapján valamennyi lehetséges kedvezményezett megtalálható.

2018 óta a bevett egyház technikai számára szóló, formailag érvényes nyilatkozatot a NAV mindaddig automatikusan figyelembe veszi, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal  nem jelöl meg másik technikai számos kedvezményezettet, vagy a korábbi nyilatkozatát nem vonja vissza. A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont – a korábbi évekhez hasonlóan – továbbra is évente kell megtenni a felajánlást.

Kiemelt

Szarvasi Polgármesteri Hivatal Szarvasi Polgármesteri Hivatal

Fűtésköltségekhez nyújtható támogatás

Szarvas

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Szarvas

Hovorka Sára előadása Hovorka Sára előadása

Oroszországból Olaszországon át az Egyesült Államokba

Oktatás

Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán)

100: Összeült a Trianoni Emlékbizottság

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect