Connect with us

Hírek

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

Az idén második alkalommal rendezték meg arborétumok napját a Pepi kertben. Hétágra sütött a nap, így az eső miatt legutóbb elmaradt kamarazenekari koncert is ezen a napon került megrendezésre.

A régi Pepi kert térszerkezete harminc-negyven éve nem változott, de az Arborétum vezetése a fejlesztések során igyekszik egy kis modernséget is a fák közé csempészni, a sportolástól az egészséges életmódon át igyekeznek minél több dolgot a természetes környezetbe oltani. Ezen a vasárnapon egy nordic walking oktatót hívtak, hogy ezt, az egyre népszerűbb gyaloglási formát szakszerűen mutassa be az érdeklődőknek.

A legfontosabb ma, mondta dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, a Csodaösvény bemutatása, ami tulajdonképpen egy családoknak szánt szellemi akadálypálya.
A kétórás program alatt tizennégy állomáson keresztül lehet eljutni a megfejtésig, de miután ez nem egymás ellen megy, sőt, még a megfejtés ideje sem számít, így akár négy-ötórás tartalmas kikapcsolódást is jelenthet. A játék célja, hogy a stresszesen érkező vendégeket egy kicsit kizökkentsék a hétköznapok rohanó világából.

– Látjuk azt, hogy ha el tudjuk terelni az emberek gondolatát, és olyan irányba, hogy még véletlenül se gondoljon a munkájára, a telefonjára, azokra a problémákra, amik kísérik mindennapos életükben, tudunk olyan többletet adni ami tényleg kikapcsolódást jelent – fogalmazott dr. Hanyecz Katalin.

Csapatban, leginkább családban kell tevékenykedni, így a végén a sikerélmény is közös. Egyfajta hiánypótlásként is szeretnének az általános iskolások, közülük is inkább az alsósok felé fordulni, miközben kihasználják az Arborétum adta természeti szépséget, mondta Hegedűs Éva, az interaktív kalandpálya ötletgazdája, aki azt is elárulta, hogy a szabadulószobák adták az alapötletet.

Eredetileg húsvétkor szerették volna bemutatni, de be kellett látniuk, hogy a festett, faragott elemekből álló pálya tökéletesre csiszolásához több idő kell.

A játékra jelentkezni a www.titkosszoba.hu oldalon keresztül lehet.

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Húsz éve kutatják Szentandrás helytörténetét

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

A Libalapos csapata A Libalapos csapata

Libalaposiak nyertek, Sendülüdű meglepetésbronzot hozott

Sport

Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV) Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV)

Közel száznegyvenezer látogatóval zárta az évet a Pepi-kert

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect