Connect with us

Hírek

Az ország legügyesebb vegyészei csaptak össze Gyulán

Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)
Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a)

Gyulán rendezték meg a Lila VegyÉSZ bajnokság kémiaverseny országos döntőjét május 18-án. A rendezvény helyszíne a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye volt, ahol a szabályok szerint hetedikes és nyolcadikos tanulók „csaptak össze”. A programot idén 11-dik alkalommal rendezték meg.

A játékos verseny célja a kémia tantárgy népszerűsítése, a kiemelkedő tehetségű tanulók felfedezése és fejlesztése. Az esemény másik fontos mozgatója az, hogy ráirányítsák a figyelmet egy olyan tudományra, melynek birtokában keresett szakemberekké válhatnak a fiatal kémikusok.

Iskolánk tanulói négy éve rendszereresen vesznek részt ezen a megmérettetésen. Közel 200 versenyző közül Bozán Hanna (7.b) és Dürgő Csaba (7.a) a verseny második fordulójáig jutott el. Szpisják Zsófia (7.b) és Szpisják Bence (8.a) két sikeres forduló után bejutott az országos döntőbe. A gyulai döntőn Bence a 22. helyen végzett, Zsófi pedig maga mögé utasítva mindenkit, elhozta az országos első helyezésért járó címet.

Gratulálunk a versenyzőknek! További sok sikert kívánunk!

Biacsné Bajusz Szilvia – Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Utolsó percben szépített Endrefalvi

Csabacsűd

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect