Connect with us

Csabacsűd

Több mint hétmillió forintból épült sportpark Csabacsűdön

Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József
Dankó Béla, Németh Szilárd és Molnár József

Bár már néhány hónapja elkészült, hivatalosan május 23-án avatták fel a csabacsűdi sportparkot. A Nemzeti Sportközpont beruházásában készült létesítmény 7,3 millió forint támogatásból valósult meg, önerőt nem igényelt.

Molnár József, a nagyközség polgármestere rámutatott, egy ilyen beruházás alkalmas arra, hogy egymást követő generációk hasznosan töltsék el szabadidejüket. Az önkormányzat gondolt a legkisebbekre is, ezért saját forrásból megszépült hintával és homokozóval egészítették ki a fejlesztést.

– A kisgyermek is apró lépésekkel halad céljai felé, így mi is minden apró lépéssel közelebb kerülünk céljainkhoz. Ilyen apró lépés a mai átadó ünnepség is, amely azt szolgálja, hogy javítsuk a helyben lakók életminőségét és nyugodt életfeltételeit – fogalmazta meg beszédében.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elöljáróban elmondta, arra kérte a település vezetését, hogy a helyszínre ne autóval, hanem gyalogosan érkezzenek. Útközben szemrevételezte a felújított iskolát, a főutcát és az egyházi fenntartásba került szociális intézményt. Mindezekből azt a következtetést vonta le, hogy a település vezetése mindet megtesz azért, hogy erősítse identitását, a megyéhez és az országhoz való tartozását.

Rámutatott, a sport kiemelt stratégiai ágazat, a kormányzat mindent megtesz a rendszeres testmozgás feltételeinek megteremtéséért. Mivel Magyarországon mindössze a felnőtt lakosság 10-15%-a sportol rendszeresen, fontos, hogy erősítsék ezt a területet. Ezért döntöttek úgy 2016-ban, hogy elindítják a Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Programot. A célra 2,5 milliárd Ft-ot különítettek el.

– A program keretében felépülő sportparkoknak köszönhetően mindenki számára ingyenesen elérhető sportolási lehetőségek nyílnak meg. A lakosok helyben, a saját közösségükben mozoghatnak együtt. Az egészségmegőrzésen túl közösségformáló erővel is bírnak ezek a parkok, hiszen a fiataloktól az idősebbekig, a család apraja-nagyja használhatja őket – fejtette ki a fejlesztés hozadékait.

Utalt Orbán Viktor szavaira is, aki a Tokaji Vízitúra Központ átadásán úgy fogalmazott, van esélyünk arra, hogy Magyarország felálljon a fotelből, és sportért rajongó nemzetből sportoló nemzetté váljon.

Dankó Béla országgyűlési képviselő emlékeztetett, Csabacsűd a sportrendezvények terén is példát mutat. Évente kétszer futógálát rendeznek, amely néhány éve a becsület félmaratonnal egészült ki.

Hangsúlyozta, a helyi gondolkodásmód egybecseng a kormányzati törekvésekkel. A mindennapi testnevelésnek köszönhetően ma már átlagosan 1,2 millió gyerek mozog, és 250 ezerről megduplázódott az igazolt sportolók száma is. Emellett 11 milliárd Ft áll rendelkezésre a költségvetésben a szabadidős sport támogatására, illetve 2019-ben közel 120 nemzetközi sportversenynek ad helyet hazánk.

Az óvoda mögött elhelyezkedő park ütéscsillapító gumitégla borítást kapott, amelyen összesen hét eszközt alakítottak ki. A létesítmények mindegyike­ alkalmas erősítő­ edzésformák gyakorlására, has- és hátizom-erősítő gyakorlatokra, fekvőtámaszra, lépcsőzésre, létramászásra, valamint függeszkedésre.

Az önkormányzat tervei között szerepel a jövőben a játékok bővítése abból a célból, hogy a családok minél több minőségi időt tudjanak itt eltölteni.

Kiemelt

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Lendületben a HC Szarvas kézilabdázói

Sport

Ruzsinszki György és Székely Csaba Ruzsinszki György és Székely Csaba

A Székely Budo-Sport támogatja a szarvasi karatésokat

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect