in , ,

Gyermeknapon főszerepben az állatok

0

A Körös-Maros Nemzeti Park vezetése egy napra –ha csak névlegesen is, de– a gyerekeknek adta Körösvölgyi Látogatócentrumát… nem mintha arrafelé nem minden nap a gyerekekről szólna.

A Tiétek a liget elnevezésű gyereknapi programra nagyon sok érdeklődő érkezett. Ezen a vasárnapon minden a gyerekekről szólt. Még az állatgondozók traktorát és elektromos járművét is ki lehetett próbálni, sofőrködhettek benne egy picit. Szerencséjük volt, véletlenül pont nem esett.

A legifjabbakat a Körösvölgyi Látogatóközpont konferenciatermében egy színházi előadás várta. Wass Albert: Erdők könyve című művéből egy nagyon színvonalas darabot nézhettek meg, ami a természettel és az erdők védelmével kapcsolatos tanulsággal is szolgált. Ebben megjelentek az állatpark lakói közül többen, a borz, a vaddisznó és a nyúl is.

Odakint pónilovaglás, népi játszótér kosaras hintával, hordólovaglással, tandemsível fogadta őket, akik kicsit arrébb megsimogathatták az anyakecskét és két kis gidáját, valamint három magyar óriásnyulat.

Az állatparkban óránként látványetetéssel kedveskedtek a vendégeknek a park munkatársai. Náluk jobban már csak annak lakói várták jobban őket, hiszen ilyenkor mindig jut egy kis plusz csemege nekik.

Holnap a nemzeti parkok hete keretében a Körös-Maros Nemzeti Park látogatóközpontjai közül ismét a Körösvölgyiben lesz érdekes program. Tóth Tamás túra- és szakvezetése mellett a Bikazugi holtágon lehet kenuzni.

Dr. Halasi-Kovács Béla és dr. Szűcs Lajos (Fotó: Hegedűs Éva)0

Együttműködési megállapodást írt alá a NAIK-HAKI és a MOHOSZ

0

Közigazgatási híd a jobb jövőért