in ,

Hogy VOLK…!

0

Kezdjük egy találós kérdéssel: mi történik akkor, amikor egy fiatal holland zenész Magyarországon tanul a Zeneakadémián? Ne is gondolkozzanak a válaszon: beleszeret a magyar kultúrába.

Ez a fiatal holland férfi pedig szülőhazájában két évtizeddel később megalakítja a VOLK együttest, amelynek tagjai az egyik Waldorf iskola tanárai, egykori diákjai és zeneszerető lelkes amatőrök.

Eddig ez egy szokványos történet lenne, de itt jön a szarvasi csavar. Ez a lelkes kórusvezető találkozik Domán Melindával (ismerős a név, igaz?) és egyszeriben összehoznak egy 3 állomásos magyarországi turnét az együttesnek.

Végül Gödöllő és Budapest után szombat délután a szarvasi Ótemplomban adnak koncertet az érdeklődőknek.

Eric van Balen a kórus szíve-lelke, vezetője aztán büszkén ad interjút és konferál magyarul: ezzel pedig már levett mindenkit a lábáról. És csak ezután jött a zene! Madrigálok, modern és középkori dalok, zeneművek csendülnek fel az ódon falak között. Hallgatva a csodás zenét két gondolat járt a fejemben:

1.     Tényleg az emberi test az egyik legcsodálatosabb hangszer
2.     Ha ők amatőrök, akkor milyenek a profik?

Az egy órás műsor egy pillanat alatt véget ért és persze nem maradhatott el a ráadás sem. A közönség vastapssal köszönte meg a nem mindennapi élményt.

Eric van Balen kérdésünkre elmondta: reméli máskor is lesz alkalmuk koncertezni Szarvason. Mi pedig csak remélhetjük, hogy nem kell nagyon sokat várni erre.

0

Szarvason rendezték a megyei polgármesterek jubileumi labdarúgó találkozóját

Molnár József (Fotó: Babák Zoltán)0

Molnár József: Hőseinkre emlékezni kötelességünk