Connect with us

Szarvas

Szabad lélek

A Vers a víz fölött első estjén a Békéscsabai Jókai Színház három fiatal művésze Lakatos Viktória, Szabó Zoltán és Lévai Attila Harangozó Imre írásaiból, népdalgyűjtéséből válogatott, a dalokat Kolarovszki Dóra tolmácsolásában hallhattuk.

Az este érdekessége számomra az volt, hogy nem ismerem a szerzőt, így újként hatottak rám írásai. A három fiatal művész elismerést érdemel azért, mert kevésbé ismert (a szakterületén elismert kutató) írásait dolgozták fel. Munkát belefektetni könnyebb, ha ismert író, költő alkotásaiból válogatnak, de ők fontosnak tarották azt, hogy Harangozó Imre munkásságát megismertessék a közönséggel.

Feldolgozásuk újszerű, fiatalos, ritmusos, lüktető. Maga az anyag is szívhez szóló. Minden elismerést megérdemelnek a Jókai Színház fiatal művészei.

Galambos Edit

A fotót Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ünnepélyes esküt tettek a csabacsűdi önkormányzat tagjai

Szarvas

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

A kardoskúti Fehér-tónál A kardoskúti Fehér-tónál

Országaik vízgazdálkodását mutatták be a Tessedik Campus külföldi diákjai

Oktatás

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect