Connect with us

Szarvas

A nyitott ablakon át hallatszott a nézők nevetése

A VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztiváljának 6. versenyprogramját láthatták a nézők pénteken este a Vízi Színház színpadán. Nóti Károly – Fényes Szabolcs –Szenes Iván Nyitott ablak című zenés előadást a Veszprémi Petőfi Színház mutatta be Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész rendezésében.

„Nóti Károly a harmincas évek legjobb vígjáték-kabaré szerzői közé tartozott. Nyitott ablak című darabja a boldog békeidők végén játszódik. Központi figurája egy Novotny nevű baka, akinek egyik bajtársa egy éjszaka bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, és ennek a nyitott ablaknak a következménye: egy kisbaba. Az apaságot persze a tettes nem vállalja, és ebből származnak a bonyodalmak, melyek kellős közepén Novotny mindent és mindenkit összekever.” – írja a szinopszis.

Aki az estét szórakozásra szánta, annak nagyon jó választás volt, hiszen helyzetkomikumok sorozatán keresztül történtek az események, nem voltak benne elgondolkodtató részek, tisztán bohózat, amelyet a színészek nagyon színvonalas játékkal tettek fogyaszthatóvá. Ha nem három óra hosszú a darab, talán jelen sorok írója is jobban „beveszi” a történetet. Ettől függetlenül az előadást a színészek nagyon jó játékkal játszották és emelte a színvonalat az élőzenekar Fekete Mari irányításával. Nagy érdem az is, hogy a rendező hagyta érvényesülni a hátteret – amikor lehetett –, vagyis nem zárt térben játszódott a jelenet.

Az alakítások között kiemelkedett a Novotnyt játszó Gaál Attila Csaba, de minden színművész és egyetemi hallgató megtette azt, amire szükség volt ahhoz, hogy a néző nagyon jól szórakozzon. Mert a közönség minden poénra hangos nevetéssel reagált, és nagyon jól érezte magát, igazi nyáresti, szórakoztató, kacagtató vígjátéknak lehettünk részesei.

A díszlettervező Perlaki Róbert, a jelmeztervező Libor Katalin, mindketten szép, igényes munkát végzezek. Koreográfus Hábel Ferenc, a zenei vezető Fekete Mari és Teleki Gergő volt.

Galambos Edit

A fotókat az előadásról Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect