Connect with us

Koncert

A Szeged Classic Trió másodszor Szarvason

Hétfőn, július 1-jén a Zene a víz fölött tematikus este keretében a Szeged Classic Trió hangversenyét hallhattuk a Vízi Színház színpadán. Tagjai: Dr. Varga Laura fuvolaművész Vizsolyi Lívia fagottművész és Klebniczki György zongoraművész, mindhárman a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatói, Artisjus díjasok.

Az este házigazdája Domján Balázs – a Gallicoop Zrt. termelési igazgatója – és családja volt.

Vizsolyi Lívia elmondta 10 éve zenélnek együtt, két CD-jük jelent meg, és nagyon örülnek, hogy visszatérhettek ebbe a gyönyörű, megnyugtató környezetbe. A trió ezúttal barokk, romantikus zenét, szentimentális dialógot, szerelmes ragtime-ot hozott többek között. Hallhattunk dallamokat Mozart Figaro házasságából, és James Bond egyik zenéjét, de Gershwin átiratot, és csembalóra írt művet is. Minden művésznek alkalma volt szólót játszani, bemutatva, hogy mestere a hangszerének.

Ráadás nélkül nem mehettek el, így két ráadásszámot is hallgathattunk előadásukban. Színvonalas estének lehettünk tanúi.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán) Fábián Janka (Fotó: Babák Zoltán)

A romantikus történelmi regények írónője volt a könyvtár vendége

Szarvas

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect