Connect with us

Oktatás

Regatta nyolcadszor

Fotó: Baksi
Fotó: Baksi

A Szent István Egyetem hallgatói, oktatói és dolgozói körében töretlen a népszerűsége a nyárindító vízi fesztiválnak, melyet évről-évre Szarvason bonyolítanak le. Hétvégén immár nyolcadszor adtak egymásnak randevút az univerzitás karai, de szokás szerint akadtak más felsőfokú tanintézetből nevező egységek is. Sőt, az évente visszatérő határon túli legénységek is versenyre keltek, Kárpát-medencei szintűvé téve a rendezvényt.

Lebonyolítás tekintetében nem tértek el a korábbiaktól a szervezők. A 44-es főúton átívelő Holt-Körös hídtól a Vízi Színházig kijelölt 200 méteres versenypályán 21 legénység időfutamokkal döntötte el, hogy melyik 8 jut tovább és folytathatja a küzdelmet a győzelemért. Az elit nyolcasból kimaradók is tettek még egy „vigaszfutamot”: az ottani leggyorsabbak mondhatták magukat 9. és 10. helyezettnek. A legjobbak kieséses rendszerben folytatták egészen a döntőig, amit – megismételve a tavalyi sikerét – a budapesti Ybl Kar nyert, a helyi Regattászok és a 2018-as ezüstérmes Óvári Gazdák előtt.

– Technikailag sokat javult a lebonyolítás, négy hajóval rugalmasan zajlott a rendezvény, köszönhetően a Körös Dragon SE és a Szarvasi Kajak-Kenu Klub tapasztalt szakembereinek is – tájékoztatott Molnárné Krajcsovicz Magdolna, a verseny koordinátora. – A nap során közel négyszáz sportember szállt vízre, akiket nagyon sokan buzdítottak a partról. Ismét az Ybl nyert, azonban a többszörös korábbi győztes, helyi kar is visszatért a régi hagyományaihoz, jól kamatoztatva a felkészülési időszakban kapott segítséget a Körös Dragon sárkányosaitól.

Több olyan legénység is akadt, amely a kétnapos program szárazföldi eseményeit részesítette előnyben. A vendéglátók már a versenyt megelőző éjszakára reggelig tartó bulit szerveztek, a regattát követően pedig ismert zenei személyiségek bevonásával szintén hajnalig tartó nívós kultúrprogramot állítottak össze.
A VIII. SZIE Regatta végeredménye: 1. Boat-ladozók (Ybl Miklós Kar), 2. Regattászok (Szarvas), 3. Óvári Gazdászok (Mosonmagyaróvár).

Fotó: Baksi

Kiemelt

Holle anyó, kis záporral

Cervinus Teátrum

Kunszentmártoni „fodrászok” léptek fel a Zenepavilonban

Koncert

Újra vízparti twistparty

Szarvas

Színházjegyekkel ajándékozta meg dolgozóit az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect