Connect with us

Politika

Gajdos Attila szerint változtatni kell a közbiztonság helyzetén

Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)
Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés legfontosabb döntéseiről tájékoztatta a lakosságot saját nézőpontján keresztül Gajdos Attila. A jobbikos önkormányzati képviselő július 10-i sajtótájékoztatóján elsőként a klímaváltozás egyik negatív következményét, a szúnyoginváziót említette. A csapadékos május folyományaként ugyanis a vérszívók országszerte elszaporodtak, a gyérítésükre előirányzott irtószer azonban elfogyott.

Úgy látja, a problémára mielőbb megoldást kell találni, mert a megnövelt számú állami irtások és a Gyomaendrőddel konzorciumban folytatott gyérítések nem elegendőek. Szarvas város önkormányzata emellett 1,5 millió Ft értékben egy szúnyogirtó berendezést is vásárolt, amely az előbb felsoroltak kiegészítésére szolgál. Mindazonáltal ezek a megoldások környezetvédelmi szempontból több kérdést felvetnek, ezért célszerűnek tartaná fecskefészkek, denevérodúk kihelyezését.

Ennek érdekében felvette a kapcsolatot dr. Tirják Lászlóval, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatójával, és szakmai segítségét kérte. Bízik benne, hogy az ügyben hamarosan előrelépés történik, és a kémiai védekezés mellett a környezetbarát módszerek is megjelennek.

Érintette a rendőrségi beszámolót is, amelyet ismételten nem fogadott el. Olyan ügyeket vetett fel, amelyek a lakosság körében is komoly visszhangot váltottak ki. Közéjük tartozik az indiai és mongol vendégmunkások közötti verekedés, amely egészen a késelésig fajult. A másik sajnálatos eset alig egy hete történt, amikor borsodi fiatalok bántalmaztak és kiraboltak egy szarvasi hölgyet.

Felmerül a kérdés, hogy a szarvasi lakosság mennyire érezheti magát biztonságban ilyen esetek hallatán? Úgy véli, erre a területre az önkormányzatnak a jövőben nagyobb figyelmet kell fordítania, és meg kell védenie a lakosságot ezektől a bűncselekményektől.

– Ez egy békés kisváros. Itt szeretnénk élni, és zavar bennünket ez a multikulturalizmus, ami tapasztalható a településen. Pedig a propaganda minden szinten azt harsogja, hogy megvédjük az országot, és nem engedünk be senkit. Ezt valahogy mégsem sikerült, és egyre több az ilyen probléma. Ezen változtatni kell – húzta alá.

Az önkormányzati választásokra előretekintve úgy fogalmazott, változásra van szükség. Legsúlyosabb problémák között a megfelelő számú, jól fizető munkahelyek hiányát, a közterületek karbantartását és az elvándorlást említette. Mint mondta, meg kell építeni azokat a járdákat, utakat, amelyek az elmúlt évtizedekben nem épültek meg. Ez azért is egyre sürgetőbb kérdés, mert ha minden évben legalább egy épült volna, akkor ma lényegesen jobb lenne a város infrastrukturális helyzete.

Azt is elismerte, hogy az elmúlt időszakban sok előremutató dolog történt, amiket folytatni kell. Mindemellett fontosnak tartja a város közösséggé formálását, vagyis hogy a helyiek érezzék, jó itt élni.

Zárásként köszöntetet mondott Földesi Zoltán leköszönő vezető tanácsnoknak eddigi munkájáért, és jó pihenést kívánt neki nyugdíjas éveire.

Kiemelt

Holle anyó, kis záporral

Cervinus Teátrum

Kunszentmártoni „fodrászok” léptek fel a Zenepavilonban

Koncert

Újra vízparti twistparty

Szarvas

Színházjegyekkel ajándékozta meg dolgozóit az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect