Connect with us

Cervinus Teátrum

Színházjegyekkel ajándékozta meg dolgozóit az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Első ízben fordult elő, hogy egy helyi munkáltató színházjegyekkel jutalmazta a dolgozóit a cafeteria rendszerén belül – állítja Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója. Az Ótemplomi Szeretetszolgálat 226 alkalmazottját lepte meg a több mint hárommillió forint összértékű ajándékkal. A színház úgy állította össze a kínálati rendszert, hogy mindenki megtalálhassa a számára kedves műfajt, és arról is dönthessen, hogy az adott elődásra egy vagy több jegyet vásárol.

– Január elsejétől jelentős mértékben megszigorodott azoknak a jutalmaknak a köre, amiket az intézmények, cégek adhatnak a dolgozóiknak. A SZÉP kártya és az Erzsébet-utalvány terén is történtek változások, ezért sokat gondolkoztunk azon, hogy mivel okozhatnánk örömet. Végül eljutottunk a Cervinus Teátrumhoz, és hosszas tárgyalások kezdődtek meg arról, hogy mi legyen az a kínálati rendszer, amelyből a szeretetszolgálat munkatársai válogathatnak – mesélt az ötlet hátteréről Lázár Zsolt intézményvezető.

Az elképzelésüket alátámasztotta az a tény is, hogy az elmúlt években megnőtt a színház iránt érdeklődők köre. Köszönhetően Cervinus Teátrum egyre szélesedő kínálatának és a Vízi Színház egész nyáron át ívelő programfüzetének elmondható, hogy színházszerető közönség Szarvason egyre szélesebb korosztályt és társadalmi réteget ölel fel.

– Amikor elindultunk, akkor is éreztünk a közönség részéről egyfajta kíváncsiságot, ami az évek során támogatássá alakult át. Gondoljunk csak az első bemutatónkra, ami a Holle anyó volt! Azóta ezt a darabot többször felújítottuk, mert még mindig igény mutatkozik rá – erősítette meg az elhangzottakat dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató. A statisztika szerint egy városban átlagosan a lakosság 10%-a színházlátogató. Magam sem akartam elhinni, de nálunk ez a szám hatványozottan több – tette hozzá.

A részletekről szólva elmondta, a kínálati rendszerben nagyszínpadi és kamaratermi előadások is szerepelnek, a műfajok között pedig a dráma, a musical, az operett, a vígjáték és a zenés darabok is megjelennek. A színház gondolt az őszi bérletes időszakra is, így a Cervinus Művészeti Fesztivál előadásai mellett ezek is helyet kaptak a palettán.

– Az anyagi lehetőségek eddig némileg mindenképp visszatartó erőt jelentettek. Bár azt mondják, hogy mindenki arra fordít pénzt, amire igazán akar, a valóságban ez nem egészen így van. Különösen akkor, ha valaki családdal szeretne eljutni a színházba. Ezért is örültünk a lehetőségnek, mindamellett, hogy szerintem minden szarvasi szívében ott van a Cervinus Teátrum – vélekedett a szeretetszolgálat egyik dolgozója, Dudásné Paróczai Anita, aki három előadást tekint meg a 15 ezer forintos keretösszegből.

Az intézmény a folytatásban várja a dolgozók visszajelzéseit, bízva abban, hogy jövőre is hasonló módon fejezheti ki köszönetét egész éves munkájukért.

Kiemelt

Feláldozzák a Körös Party Rockonokat

Koncert

Virágzó fejszék

Cervinus Teátrum

Dr. Verő Tamás: Élünk, túlélünk, emlékezünk és kutatjuk a múltat

Szarvas

Benkás röpsuli nyáron is

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2019. július
h k s c p s v
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect