Connect with us

Cervinus Teátrum

Szerelem, ó szerelem – magyarul és szlovákul

Hétfőn este a Cervinus Teátrum kétnyelvű előadással várta nézőit a CervinusFeszt 12. napján.

Eva Javorská és Polák Ferenc Szerelem, ó szerelem címmel előadás keretében mutatta meg a szerelem stációit Varga Viktor rendezésében.

A még nem felnőtt, de már nem is gyermek fiatal önmagával való vívódását, a hálón való levelezés, a szerelem, a házasság, a gyermek, és a nehézségek után következő érzésekről szóltak a párbeszédek, monológok, dalok. Zömmel kortárs szlovák írók műveiből válogatott a dramaturg, Polák Ferenc. De Shakespeare monológokat is hallhattunk szlovákul. Elhangzott, Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor Holle anyó című mesejáték Mostoha énekelte dala is szlovákul, ami jól érzékelteti, hogy a szerelemnek nm csak csodás oldalai vannak.

Két fiatal művész, fiatalos előadás. Nem értem a szlovák nyelvet, mégis a két színész játékából követni tudtam az érzelmek változásait. Az érzések, amelyeket közvetítettek elmondták, hogy éppen melyik lelki állapotát mutatják meg a szerelemnek, amelynek nagyon sok arca van.

Eva Javorská ajánlásában olvasható: „A színházban az a csodálatos, hogy nem a beszélt nyelvtől függ, hogy a néző megértse, mit szeretnénk mondani, üzenni.” Ez így volt hétfőn este is.

Galambos Edit

A fotókat Gácsiné Petrovics Szilvia készítette.

Kiemelt

A “Szarvasért” Alapítvány felhívása rajzversenyre

Szarvas

Virág Imre (Fotó: Babák Zoltán) Virág Imre (Fotó: Babák Zoltán)

Vége a felkészülésnek, szombaton start

Békésszentandrás

A Grund Mi vagyunk…! „Gyakorló 20200220”

Oktatás

Hódsági Tamás, dr. Parragh László és dr. Orosz Tivadar (Fotó: Rosta Tibor) Hódsági Tamás, dr. Parragh László és dr. Orosz Tivadar (Fotó: Rosta Tibor)

BMKIK: Gazdasági évnyitó 25 éves jubileummal

Békés megye

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect