Connect with us

Cervinus Teátrum

Szerelem, ó szerelem – magyarul és szlovákul

Hétfőn este a Cervinus Teátrum kétnyelvű előadással várta nézőit a CervinusFeszt 12. napján.

Eva Javorská és Polák Ferenc Szerelem, ó szerelem címmel előadás keretében mutatta meg a szerelem stációit Varga Viktor rendezésében.

A még nem felnőtt, de már nem is gyermek fiatal önmagával való vívódását, a hálón való levelezés, a szerelem, a házasság, a gyermek, és a nehézségek után következő érzésekről szóltak a párbeszédek, monológok, dalok. Zömmel kortárs szlovák írók műveiből válogatott a dramaturg, Polák Ferenc. De Shakespeare monológokat is hallhattunk szlovákul. Elhangzott, Belinszki Zoltán – Gulyás Levente – Varga Viktor Holle anyó című mesejáték Mostoha énekelte dala is szlovákul, ami jól érzékelteti, hogy a szerelemnek nm csak csodás oldalai vannak.

Két fiatal művész, fiatalos előadás. Nem értem a szlovák nyelvet, mégis a két színész játékából követni tudtam az érzelmek változásait. Az érzések, amelyeket közvetítettek elmondták, hogy éppen melyik lelki állapotát mutatják meg a szerelemnek, amelynek nagyon sok arca van.

Eva Javorská ajánlásában olvasható: „A színházban az a csodálatos, hogy nem a beszélt nyelvtől függ, hogy a néző megértse, mit szeretnénk mondani, üzenni.” Ez így volt hétfőn este is.

Galambos Edit

A fotókat Gácsiné Petrovics Szilvia készítette.

Kiemelt

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva) Schubert Henriett és Babák Zoltán (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Zoltán: Elérkeztünk oda, hogy át kell gondolnunk, merre tovább

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect