Connect with us

Sport

Kell egy hét együttlét – karatetábor Szarvason

Idén nyáron is sor került a szarvasi karatésok összetartására, ahol a helyieken kívül Budapestről, Szegedről és Dunaújvárosból érkeztek sportolók.

Városunk harcművészei egyhónapos nyári testi-szellemi feltöltődést követően hagyományosan minden év júliusának harmadik hetében találkoznak újra, és csapatszellemben közösen kezdik meg az edzéseket. Az iskolások ilyenkor alaptechnikáikat csiszolgatják, míg a korosztályos és felnőtt versenyzők futásokkal és erőnléti edzésekkel kezdik meg az alapozást.

A tábor résztvevői között volt az olimpiai kvalifikációra is esélyes felnőtt válogatott György Dániel, aki minden évben a helyi versenyzőkkel készül ilyenkor. Szintén a csapattal tartott Kapdebó Botond, aki a szarvasi Frankó Dániellel együtt sikeresen kvalifikált, és a chilei korosztályos világbajnokságon képviselheti Magyarországot.

A fárasztó edzések között csapatjátékok színesítették a programot, a fiatalok fagylalttal enyhíthették a hőség hatásait, a tábor pedig a szarvasi Szent Klára Fürdőben ért véget, ahol az ifjabbak a vízben gyakorlatban is kipróbálták barátságos küzdelmekben az elsajátított ismereteiket, míg az idősebb versenyzők a termálvíz jótékony hatásait élvezve tudtak regenerálódni.

A tábor sikeresen elérte célját: a baráti kapcsolatok a közösen munka során tovább mélyültek, így a csapat még nagyobb egységben, összetartva, egymást segítve vághat neki a következő hetek edzéseinek és az új versenyszezonnak.

Ruzsinszki György

Kiemelt

Fotó: Bődi Eti Fotó: Bődi Eti

Valami Advent

Békésszentandrás

Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Farkas Sándor és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Faültetés az országos fásítási program keretében

Szarvas

Hovorka Sára előadása Hovorka Sára előadása

Oroszországból Olaszországon át az Egyesült Államokba

Oktatás

Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán) Babák Mihály polgármester, Csasztvan András, Boross Bence és Szenes János (Fotó: Babák Zoltán)

100: Összeült a Trianoni Emlékbizottság

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect