Connect with us

Szarvas

Lili és Lali Meseországban

Szerdán, a mesenapon különleges történet várta a családokat a Vízi Színház színpadán, mert a Fővárosi Nagycirkusz Lili és Lali Meseországban című meséjét nézhették meg, amit Nagy Róbert ötlete alapján Liszi Melinda írt. Az elmúlt évben ezt a produkciót elmosta az eső, így nagy öröm volt, hogy újra elhozták Szarvasra. A mese attól különleges, hogy nem csak színészek, gyermekszereplők, táncosok, hanem artistaművészek is szerepet kaptak az előadásban, amit Liszi Melinda és Fosztó András rendezett.

A történet egyszerű Lalira (Árvavölgyi Patrik) édesanyja (Ciffáry Zsuzsanna) rábízza húgát, Lilit (Gulyás-Dobó Szofi), hogy vigyázzon rá. A kislányt az erdő csodavilágában „elrabolják” az őslakosok (Ágoston Dia, Bereczki Karina, Fazekas Döniz, Lehoczki Orsolya), de csak azért, hogy a királynőjük legyen, mert Lili még hisz a mesékben. Az őslakosok tánccal tartják a kapcsolatot egymással. Lali a testvére keresésére indul, mert nagyon aggódik Liliért. A keresésben segítségére van Nájá (Liszi Melinda) és Zú (Nagy Róbert), akik szeretettel, gondoskodással segítik a kisfiút. A keresés közben megelevenednek az erdő különleges lakói. Hámá és Drüász (Fehér Ádám és Kassai Benjámin kínai rúdon kápráztatták el Lalit Náját és Zút, de a közönséget is. Níma (Szlavkovszki Zsolt) handstandon mutatta meg különleges erejét. Ari és Ikka (Takács Noémi és Lakatos Zsuzsanna) légies karikaszámmal varázsolt el mindenkit. Mína, a lepkelány (Gábor Anita) nagyon szép hangjával bűvölt.

Varázslatos mese, nagyon szép látványvilág, kedves aranyos szereplők a színpadon. Liszi Melinda és Nagy Róbert nagyon pozitív, segítőkész, gondoskodó, szeretetreméltó Nájá és Zú. Ők magyarázzák Lalinak Meseország titkait, és közben nagyon szépen énekelnek. Árvavölgyi Patrik már rutinos gyermekszereplőként remekül, magabiztosan alakította Lalit. Gulyás-Dobó Szofi debütált a Vízi Színház színpadán, remekül, tündérien játszotta el Lili szerepét. A pici lánynak az őslakosok között szélsebesen kellett mozognia, de kifogástalanul lépést tartott a táncos lányokkal. A szöveges jeleneteket is ügyesen oldotta meg Szofi. A színészek, a gyermekszereplők, a táncosok, az artisták lélegzetelállító számai, a látvány, Nájá és Zú maszkja, minden művész arc- és testfestése nagyon emlékezetes, újszerű előadást hozott létre.

Az egyszerű, de szép, elegáns díszlet Szlávik Ágnes munkája. A különleges jelmezeket és maszkokat Csiffáry Zsuzsanna tervezte. A smink (arc- és testfestés) Csiffáry Zsuzsanna és Szlávik Ágnes alkotása. (Remélhetőleg sok fotó készült, mert érdemes megörökíteni.) A koreográfiát Bereczki Karina, Fosztó Andás és Vicze Tünde álmodta meg.

Felnőttként nagyon jó volt elmerülni a színes világában, mert nem hagyományos mesét láttunk, hanem egy komplex, mozgalmas, látványos, szövegében még tanulságokat is tartalmazó előadásban volt része a közönségnek. Nem véletlen a teltház, a látvány a felső sorokból is élvezhető lehetett. Jövőre, egy új történettel, új előadással, jó lenne találkozni…

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Nagyváradi partnerekkel tartottak műhelytalálkozót az arborétumban

Szarvas

Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József polgármester leteszi esküjét (Fotó: Hegedűs Éva)

Ünnepélyes esküt tettek a csabacsűdi önkormányzat tagjai

Szarvas

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

A kardoskúti Fehér-tónál A kardoskúti Fehér-tónál

Országaik vízgazdálkodását mutatták be a Tessedik Campus külföldi diákjai

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect