Connect with us

Csabacsűd

Iskolakezdésre megújul a csabacsűdi napközis konyha

Fotó: Hegedűs Éva
Fotó: Hegedűs Éva

Az ételkiadó ablakon keresztül egyelőre nem a megszokott látvány fogadja a csabacsűdi napközi konyhába érkezőket. A terített asztalok helyett frissen festett falak, kilógó vezetékek, közepre állított radiátorok és a kivitelezéshez szükséges festőeszközök sorakoznak az étkezdében, a belső helyiségek felé haladva pedig üresen tátongó konyha és előkészítő helyiségek váltják egymást. Javában zajlanak a munkálatai annak a mintegy 22 millió Ft-os fejlesztésnek, amelyre a csabacsűdi önkormányzat sikeresen pályázott. A Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium által kiírt, önkormányzatok feladatellátását segítő támogatások keretében elnyert összeghez további 15%-os önerővel járultak hozzá.

– Elsődleges célunk az intézmény villanyhálózatának korszerűsítése volt, de emellett lehetőségünk volt részleges felújításra is. Burkolásra került az ebédlő, oldalburkolatot kapott a zöldség-és a húselőkészítő, valamint a fehér és fekete mosogató. A HACCP keretében szükségessé vált mosogató cseréjét is megoldjuk, valamint rozsdamentes polcok kerülnek a raktárba és a főzőhelyiségbe. Vásároltunk továbbá egy 150 literes rozsdamentes főzőüstöt, gázzsámolyt és konyhai robotgépet különböző adapterekkel. A tetőre egy 8 kW-os napelemet helyeztünk el, ami remélhetőleg jelentősen csökkenti a költségeinket – sorolta a fejlesztés részleteit Molnár József polgármester.

Sajnos a vizesblokk, a mosdó, a raktár, az irodaépület és az öltöző korszerűsítését a pályázati feltételek nem engedték meg, így ezekre az önkormányzat a jövőben igyekszik forrást találni.

A kivitelezést egy lakiteleki cég, a Gran Bau Kft. végzi, több alvállalkozó bevonásával. A munkálatok június végén kezdődtek el, és a jelenlegi állapotokat figyelembe véve jó ütemben haladnak. Az ebédlőben a radiátorok rögzítése és burkolási finomhangolások vannak hátra, a következő hetek menetrendjét pedig a raktárak meszelése, a takarítás, fertőtlenítés és a visszapakolás képezi.

A település első embere elmondta, a nyári étkeztetést az önkormányzat vásárolt étkeztetéssel hidalta át. Egy külső vállalkozó biztosította főként a nyári napközisek és a szociális ellátottak által igényelt szolgáltatást.

Az eredetileg 1981-ben átadott épület az önkormányzat szándékai szerint augusztus utolsó hetére ismét visszanyerheti régi fényét, vagyis a napközis konyha iskolakezdésre ismét több mint kétszáz óvodás, iskolás, szociális ellátott és magánszemély mindennapi étkeztetését szolgálja.

A település polgármestere mindemellett arról is tájékoztatott, hogy a TOP (Terület-és Településfejleszetési Operatív Program) keretében elnyert projektekben is történt előrelépés. Lezajlott a belvízelvezetéssel kapcsolatos pályázatot érintő közbeszerzés, szerződéskötés, vagyis a kivitelező cég heteken belül megkezdheti a munkálatokat. A csütörtöki rendkívüli testületi ülésen döntöttek továbbá egy újabb közbeszerzés elindításáról, amely a helyi piac korszerűsítését célozza meg. A fennmaradó projektek esetében jelenleg is tart a közbeszerzés.

Kiemelt

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Táncforgatag

Szarvas

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Játékos templomismereti pályát alakítottak ki az Ótemplomban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2019. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect