in

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

0

Az erdélyi Tusnádfürdőn megrendezett 30. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor pénteki napján ismét bemutatkoztak Békés megye ízei. Este 8 órától az érdeklődő magyarországi és határon túli vendégek megízlelhették Békés megye két hungarikumát, a csabai kolbászt és a pálinkát. A Magyar Teátrumi Társaság sátrának teraszán megszervezett ízutazáson Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke kínálta az érdeklődőknek az ízletes különlegességeket.

A kóstolón részt vett többek között Tőkés László püspök, Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok magyar ökölvívó, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár, Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere, Herczeg Tamás Békés megyei országgyűlési képviselő, illetve számos közéleti személyiség.

A Békés Megyei Önkormányzat köszönetet mond a Kisrét Manufaktúra Kft. (Árpád Pálinka), az Éden-Tó Szeszfőzde Bt., a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft, a Csabai Kolbászklub Egyesület, a Csaba Park és Knyihár Mihály családi gazdálkodó felajánlásaiért, melyekkel ismét növeltük Békés megye jó hírét határainkon innen és túl.

Dombvári Bence (Fotó: Kovács Tamás / MTI)

A kétszer is eltiltott magyar kajakos: Mélyről jöttem vissza, tudom, ki tette ezt velem

Fotó: kajakkenusport.hu

100% magyar, 10% szarvasi: Bemutatkozott a vb-re készülő magyar válogatott