in ,

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

A bajnokság nyitó fordulójában Gyulára utaztunk, mondhatnám egy rangadó erejéig, de ezt a jelzőt az elkövetkező meccseinkre is elmondhatjuk majd, mivel a megcsonkított mezőnyben szinte minden csapat megerősödött, így a továbbiakban is a maximumra fogják kényszeríteni egymást (minket). Szép számú szarvasi nézősereg előtt indította útjára a labdát Mezei játékvezető.

19. perc. Czirok beadásáról maradtak le középen a társak.
31. perc. Sindel a baloldalról játszott középre, az ötösön belül álló Farkas pedig sarokkal, a kapunak háttal állva próbálta megjátszani a játékszert, de Kajári védte a gyengére sikerült kísérletét.
37. perc. Újból Sindel ívelt középre Farkas elé, centerünk viszont hagyta lepattanni a labdát, így az a gyulai hálóőr kezébe hullott.
44. perc. Bojtos ugratta ki Bozsó Milánt, aki estében lőtt, ez nem okozott gondot Krnácsnak.
45. perc. Styecz adott be jobbról, elsőre elvétették a középen érkezők ezt követően Sindel a túloldalról tette ugyanezt, majd az érkező Farkas az egyik védőbe lőtt.

60. perc. Czirok egyéni játék után lépett ki, de Polonszki szorításában az oldalhálóba lőtt.
67. perc. Bakró adott forintos labdát Zimának, aki 14 méterről Kajári kezébe emelt.
71. perc. Sindel baloldali beadását a kapu torkából vágta ki Kukla.
79. perc. Zima szabadrúgását Zsömbörgi csúsztatta szögletre az érkező támadóink elől.
83. perc. Pilán végzett el szabadrúgást 32 méterre a kapunktól, a lágyan meglőtt labda pedig behullott a kapunk jobb oldalába. 1-0.
93. perc. Medvegy szögletét követően Bakró fejelt magasan kapu fölé.

Az első percekben a hazai csapat próbált dominálni, de hamar kiegyenlítődött a játék, amire ilyen tájt szokták mondani, hogy szezon eleji, sokáig egyik fél sem birtokolta a labdát ide-oda játék folyt, igazi helyzetek nélkül. Fél óra elteltével vált izgalmasabbá a játék amely már kezdett focira hasonlítani, és a félidő végéig ki is tartott. A második játékrész is lazábban indult, akkor élénkült meg igazán a játék mikorra már árnyék borította nagyrészt a pályát. Ahogy telt-múlt az idő, érezni lehetett, hogy egy gól, ha lesz egyáltalán, el fogja dönteni a találkozót. A gólt végül a hazaiak szerezték meg, ami után bár próbálkoztunk, mentünk előre, de ekkor már ahogy lenni szokott, semmi sem sikerült. Vereségünket okát elsősorban a gyenge, erőtlen támadójátékunkban kereshetjük, a hazaiak góljáig úgy voltunk vele, hogy előbb-utóbb találunk egy gólt, és meg lesz a meccs, hát nem mi lőttük azt, és elment a találkozó. A hazai csapat semmi különöset nem csinált, csak azt amit majd más is játszik ellenünk küzdöttek, hajtottak, majd a végén tördelték a játékot, ezen a közepes színvonalú találkozón. Több évet kell visszalapoznunk a naptárban, hogy olyan dátumot találjunk, amikor pont nélkül maradtunk az első fordulóban, annó még az NBIII-ban. Jövő hét végén a Szeghalom csapatát fogadjuk hazai környezetben.

Gyulai TFC – Szarvasi FC ‘1905’ 1-0 (0-0)
Gyula, 200 néző. Játékvezető: Mezei Máté (Ancsin Z., Petrovszki P.)

Gyula: Kajári J. – Kukla Zs., Nagy S., Szabó Cs., Radics D. (Hoffmann T.), Bagyinszki A., Czirok J., Bojtos A. (Megyesi Sz.), Pilán R., Zsömbörgi M., Bozsó M. (Barthalos D.)
Vezetőedző: Berényi Tibor

Szarvas: Krnács R. – Takács J. (Viszkok D. (Polonszki P. (Kiri M.))), Bozsó L., Bakró G., Medvegy Á., Styecz M., Zima D., Kriska N., Furár R., Farkas J., Sindel R. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Gólszerző: Pilán R. 83′

Edzői nyilatkozatok:

Berényi Tibor: – Ez a hit, az akarat, a küzdelem diadala volt. Nagyot harcoltak egymásért a fiúk. Jó színvonalú mérkőzésen egy góllal jobbak voltunk.

ifj. Somogyi János: – A vártnál sokkal gyengébb támadójátékot mutattunk. Egy igazi egygólos mérkőzésen sajnos a hazaiak szerezték meg a döntő találatot. Elismerésem a gyulai csapatnak.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)
Videó: Furár Adrienn

0

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Fotó: Babák Zoltán0

Körös-távúszás harmincadszor