Connect with us

Szarvas

Sajtótájékoztatón mutatta be polgármester-jelöltjét a Jobbik

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Körös TV)
Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Körös TV)

A Fidesz berkeiben elég nagy zavar van – kezdte a Jobbik sajtótájékoztatóját Pálinkás Tamás. Elmondása szerint most van itt az idő a váltásra. Az utóbbi 5 év nem a fejlődésről szólt, hanem a stagnálásról. A változás reményében a Jobbik Gajdos Attilát választotta meg polgármester-jelöltnek. Elkötelezett, lelkiismeretes, segítőkész, aki a szarvasi emberekkel együtt akarja elérni a város megújulását. A Jobbik önkormányzati képviselő jelöltjei a körzetek sorrendjében: 1. Arnóczki Csaba, 2. Pálinkás Tamás, 3. Csányi Zoltán, 4. Gajdos Attila, 5. Fabó Pál, 6. Samu Tamás Gergő, 7. Pósa Zsolt, 8. Szűcs Attila

Gajdos Attila bemutatkozását azzal kezdte, hogy sokan meg szokták keresni ügyes-bajos dolgaikkal, és amiben tud, segít. 43 éves, szarvasi lakos, mezőgazdasági tanulmányokat folytat egyéb végzettségei mellett.

Az elmúlt 21 év Babák-korszakáról úgy nyilatkozott, hogy felemás korszakról beszélhetünk, mert jó és rossz egyaránt akadt. Jó volt a fejlődés, a város megújulása, bár sok intézmény már nem önkormányzati tulajdonban van. A rossz pedig a város lélekszámának a fogyása illetve a város elcigányosodása. Nagyon komoly gondnak tartják a város demográfiai mélypontját. Gajdos Attila más városok jó példáját hozta fel az elnéptelenedés megállítására. Ilyen például Nyírbátor is, ahol ipari parkot építettek és gazdaságot fejlesztettek, amelynek következtében új munkahelyek jöttek létre. Szarvason sok a migráns munkás, nagy veszteség a Vasipari végleges bezárása. Újra kell iparosítani a várost, amely nagyobb ipari parkot is igényel.

A közterületek állapota, az utak és a járdák helyzete mindig is fontos volt a Jobbiknak. A szarvasi rossz állapotban lévő járdákat önerős építéssel lehet legjobban megújítani. Sok a romos, elhanyagolt, veszélyes épület, amelyek zavarják az ott lakókat. Ezek rendezésére is kínál alternatívát a Jobbik.

Gajdos Attila szerint a környezeti tényezőket is figyelembe kell venni a várost érintő döntéseknél. Szükség van a közterek fásítására, a fakivágások szigorítására és a turizmust is érintő holtágvédelemre. Összességében a környezetvédelemre érzékeny városvezetés kell.

A Jobbik polgármester-jelöltje szövetséget ajánl a szarvasiaknak a célok és elképzelések mentén, hogy együtt dolgozhassanak Szarvas megújulásán.

Fotó: Körös TV

Kiemelt

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Több mint hetven program várja a szentandrásiakat 2020-ban

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2019. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect