Connect with us

Szarvas

November 3-ig várja a látogatókat az Állatpark

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Hagyományos és szinte kötelező programmá vált az állatok világnapja a Körösvölgyi Állatparkban, jelentette ki Körömi Krisztina, az állatpark vezetője október 4-én, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulóján.

Ennek a napnak az a célja, hogy felhívjuk világszerte a figyelmet, amibe természetesen mi is bekapcsolódunk. Minden évben igyekszünk bemutatni az itt élő állatokat a korosztályi feltételeknek megfelelően – jelentette ki a víziszárnyasok tavánál, ahol jöttek-mentek az óvodáscsoportok.

Több százan érkeztek erre a jeles napra, amikor minden félórában megetettek egy-egy állatparki lakót.

A dámszarvastól az európai bölényen és a gímszarvason át szinte minden állatparki lakó számára kedvenc csemegéikből összeállított menüsorral készültek. Ottjártunkkor az úszószárnyasok tápot kaptak az ovisoktól, előtte pedig a bölények fogyaszthatták el villásreggelijüket.

Az olyan programokat nagyon szeretik a vendégek, mondta Körömi Krisztina, amikor valamilyen interakció, jelen esetben etetés közben tudják megfigyelni az állatokat, ilyenkor az állatparki gondozók is sokkal többet meg tudnak mutatni a park lakóiból.

Az Állatpark november 3-ig várja a látogatókat. Október 19-én gombaismereti börze, az utolsó napon pedig szezonzáró túravezetés lesz az Állatparkban.

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Országosan először a Pepi-kert mamutfenyője kapott villámvédelmet

Szarvas

Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia

Táncforgatag

Szarvas

Milán Európa harmadik legjobb motoros akrobatája

Sport

Bodonyi Dóra a kajaksport Örökös Bajnoka

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect