Connect with us

Békésszentandrás

Fedezd fel hét kontinens élővilágát!

A állatok világnapját 1931-óta, október 4-én, Ferenc napján ünnepeljük.

Ezen a napon a ferences rend megalapítójára, Assisi Szent Ferencre, az állatok védőszentjére emlékezünk. Ilyenkor rengeteg ember figyelme fordul a körülöttünk élő állatok felé, mert az állatok világnapjának legfontosabb üzenete az, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a tágabban értelmezett természettel.

Ebben a tanévben, a békésszentandrási Hunyadi János Katolikus Általános Iskolában rendhagyó módját választottuk az állatok világnapja alkalmából tartott megemlékezésnek. Egy csapat gyerekkel a budapesti állatkertbe utaztunk, hogy ismerkedjünk olyan fajokkal is, amiket nem mindennap láthatunk a környezetünkben.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ legrégebbi állatkertjei közé tartozik. A jelenlegi terület bővítésével természetesen több lesz a tipikusan állatkerti látnivaló is, de már most is sok különleges és érdekes állatfajjal találkozhattunk. Megnéztük a különböző földrészekről származó, kiállított állat- és növényvilágot. Láthattuk a pelikánok etetését, sőt részt is vettünk benne. A Madagaszkár Zónában egy térben mozoghattunk a népszerű gyűrűsfarkú makikkal és szintén szemtanúi lehettünk az állatkertekben nagyon ritkán előforduló aranyhasú mangábék etetésének is.  A Nagymajomházban a gorillák „mutatványain” jól szórakoztunk.

A hatalmas séta után még mindig nem fáradt el a gyereksereg, a játszótéren is mindent kipróbáltak.

A program zárásaként még átgyalogoltunk a szintén a Városligetben található Hősök terére, mely Budapest legtágasabb, legnagyobb hatású tere. Ott megcsodáltuk a Millenniumi emlékművet, hogy mind ezek után élmények sokaságával térjünk haza.

Révész Júlia

Kiemelt

Mi a helyzet a nyelvoktatással?

Oktatás

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter) Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő

Békés megye

Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán) Sinka Péter Olivér (Fotó: Babák Zoltán)

Nyolc helyet lépett előre a szentandrási kajak-kenu klub

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A Városi Könyvtárból a Szentföldre

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2019. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect