in ,

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)0
Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

A bajnokság 10. játéknapján a Békéscsabai Jamina gárdáját fogadtuk otthonunkban. Bár a vendégek minden csapatrészében találhatunk képzett, rutinos játékosokat, a papírforma alapján biztos hazai sikerre számíthattunk, de mint tudjuk általában a kötelező győzelmek megszerzése a legnehezebb.

28. perc: Viszkok lopakodott előre a bal oldalon, majd középre adott Zimához, aki 14 méterről a jobb kapufa mellé bombázott.
33. perc: Zima ugratta ki Styeczet középen, aki a jó ütemben kifutó Szólikot nem tudta átjátszani, így szöglettel végződött ez a lehetőség.
40. perc: Bakró játszott Furárhoz, aki középen lefordult Miklyáról és a felfutó Farkas elé gurított, centerünknek pedig nem okozott gondot az ötös vonaláról a kapu jobb sarkába emelni. 1-0.
45. perc: Balogh szögletére a középen berobbanó Medvegy érkezett, de csúsztatása elgurult a jaminai kapu előtt.

50. perc: Furár passzolt a balján érkező Baloghoz, aki 13 méterről a bal kapufa mellé gurított.
59. perc: Balogh 20 méteres lövését ütötte oldalra Szólik, majd Styecz ismétlését is ártalmatlanította.
65.perc: Kiri távoli lövése lepte meg Szólikot, de nem annyira, hogy gólt legyen belőle.
66. perc: Balogh szöglete után Medvegy látványosan továbbította kapura a labdát, de a kapus ezúttal is a helyén volt.
67. perc: Styecz adott középre, ahol Bencsik ért kissé sután a labdához, úgy hogy az a saját kapuja felé perdült, de Szólik ezúttal is résen volt.
79. perc: Miklya vállalkozott távolról lövésre, amit Kasik vetődve védett.
81. perc: Styecz élesen belőtt labdájáról késtek le középen a társak.
81. perc: Furár életerős lövése ment centikkel a bal kapufa mellé.
84. perc: Klimaj beadását Farkas szelídítette meg középen az ötös előtt, majd sarkazva próbált túljárni Szólik eszén, sikertelenül.
88. perc: Egy védelmi rövidzárlat után Darányi került helyzetbe, de Kasik remekül kifutva tisztázni tudott előle.
90. perc: Gyuga játékvezető unta meg az ismétlődő, vendég kispadról érkező kritikákat, és piros lappal jutalmazta Ulrichot.
93. perc: Farkas szerzett labdát a jaminai térfélen, szólóban törhetett kapura, majd erőtlen lövését Szólik ezúttal is védeni tudta.

A találkozó első perceiben beigazolódni látszott az előzetesen várt papírforma, percekig nyomasztó fölényben játszottunk, bár ez helyzeteket nem hozott, és talán ez volt a legnagyobb probléma, mert a vendégel fegyelmezett játékukkal átvészelték ezen kritikus időszakot, és egyre magabiztosabbá váltak. Egészen a félidő végéig az ő elképzeléseik szerint alakult a találkozó, ekkor viszont egy villanás elég volt, hogy vezetést szerezzünk, így nyugodtan vonulhattunk pihenőre. Egy ideig a második játékrész sem hozott érdemi változást a játékban, támadgattunk a Jamina meg védekezett. Akkor vált változatosabbá a játék, mikor a vendégek feladták addigi defenzív taktikájukat, és cseréikkel támadóbbá váltak. Ekkor már kezdtek a gondjaink szaporodni, bár helyzeteket csak-csak kidolgoztunk, de azok rendre ki is maradtak, hátul pedig rengeteg, úgymond ki nem kényszerített hibákkal teljesen felhoztuk az ellenfelet, akinek helyzete ugyan nem igazán akadt, de játékban teljesen egyenrangú partnerré vált. A végjáték igen paprikássá vált, mert az erzsébethelyiek kétszer is fennhangon büntetőt követeltek a játékvezetőnél, aki nem ingott meg és mindkétszer továbbot intet. Mindent összevetve, ne hallgassuk el, hogy rendkívül gyenge teljesítményt nyújtottunk ezen a találkozón, amelyen a végeredmény ránk nézve hízelgő, bár ezért is ugyan úgy három pontot kaptunk, mint legutóbb Szeghalmon, ahol a szezon legjobb játékával nyertünk. Egy hetünk van rá, hogy ezen csapnivaló játék emlékétől megszabaduljunk, mert jövő szombaton Körösladányba látogatunk, ahol ennél sokkal több kell, és bízzunk benne, hogy ott újra az igazi arcunkat mutatjuk megint.

Szarvasi FC 1905 – Jamina SE 1-0 (1-0)
Szarvas, Erzsébet liget – 200 néző. Játékvezető: Gyuga Zsolt (Modes O., Varga L.)

Szarvas: Kasik V. – Medvegy Á., Bakró G., Polonszki P. (Süli A.), Viszkok D. (Kiri M.), Zima D., Furár R., Kriska N. (Varga I.), Styecz M., Farkas J., Balogh G. (Klimaj Z.)
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Jamina: Szólik T. – Horváth M., Kardos T., Murvai D., Okos I., Leszkó A. (Gál F.), Miklya M., Zubor M. (Darányi D.), Kovács I., Szudár Cs., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Gólszerző: Farkas J. 40′

Kiállítva: Ulrich N. 90′ (kispadról – szövegért)

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – Szégyellem magam a mai teljesítmény miatt. Az előző hetekben volt egy pár mérkőzés, amikor a látottak alapján több pontot érdemeltünk volna. Szerencsére most visszakaptuk ezt. A mai játék alapján nem érdemeltünk győzelmet.

Pozsár Gábor: – Az első félidőben megilletődötten fuballoztunk, túlzottan az eredmény tartására törekedtünk. A második félidőben cserékkel szerkezetet váltottunk, amivel megnyerhettük volna a mérkőzést, de ezt különböző személyek megakadályozták.

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

0

Lendületben a HC Szarvas kézilabdázói

Fotó: Valló Zoltán0

Egy nő, három férfi