Connect with us

Oktatás

„Liba-buli” a Gyakorlóoviban…

Márton napi rendezvényt tartottak november 11-én a szarvasi Gyakorlóóvodában. Kellemes novemberi napsütésben sétálhattak el a nagyobbak a Szent Klára Templomba ahol a Cseresznye csoportos gyerekek, Piroska nénivel előadták a legendát, mely szerint, amikor Szent Mártont püspökké választották, ő szerénysége miatt először nem akarta elvállalni a felkérést, és egy liba ólba bújt el. A ludak azonban gágogásukkal elárulták, hol rejtőzik. A templomban kissé megszeppent gyerekek örömmel kapcsolódtak be az interaktív játékba és gágogásuk egy pillanatra betöltötte a templomot. Rövid ünnepi beszéd végén Imre Atya megszentelte a gyermekek lámpásait és már indultak is vissza az óvodába, hiszen ezután következett a rendhagyó „liba-buli”!

Márton napon a Gyakorló oviban, nagy hagyománya van a délelőtti táncházas mulatságnak A középső és nagycsoportos gyerekekhez, immáron csatlakozott legkisebbek is nagy örömmel fogadták Gáspárt, a liba-bábot, akivel öröm volt együtt csujogatni, mondókázni.

Népi táncházzal, vidám hangulatban zárult a délelőtt.

Délután – az elmaradhatatlan libafalatkák kóstolását követően -,lelket melengető érzés volt látni a sok kisgyermek örömét, ahogyan kis kezükben lámpásaikat büszkén szorítva indultak haza szüleikkel a sötétedő utcákon.

Dr. Budai Viktória óvodapedagógus

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Karatés sikerek Montenegróban

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Filmstúdióban érezhették magukat a gyerekek a zeneiskola új programján

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2019. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect