Connect with us

Sport

Karatés sikerek Montenegróban

A csapatsportjairól is méltán híres legnagyobb montenegrói sportegyesület, a Buducnost egyesület karatésainak meghívására a szarvasi harcművészek a hétvégén a fővárosba utaztak, hogy részt vegyenek a 40. Podgorica Karate Kupán. A tornán tíz ország ötvennégy egyesületének 725 versenyzője vett részt.  A házigazda Rajko Vujosevic, aki a világbajnok szerbek edzője is volt, és 2013-ban az Eb-n öt érmet szerző magyar válogatottat is segítette igazán  kitett magáért: versenyzőinket és edzőjüket a négycsillagos Ramada Hotelben szállásolta el, ahol kényelmesen kipihenhették az utazás fáradalmait. Az eredmények alapján ez sikerült.

Először Nagy Máté lépett tatamira, aki az első körben a novemberi világbajnokságon bronzérmes helyi versenyzőt kapta ellenfeléül. Az első együttes találat után a montenegrói újabb pontot szerzett, de Máté egy fejrúgással megfordította az állást, és 4:2-re nyerte a mérkőzést. A legjobb négy között aktívabb szerepléséért 4:1-es bírói ítélettel szintén versenyzőnket hozták ki a bírók, így következett a döntő a bosnyákok legjobbjával. Itt sajnos Máté nem hozta felszínre kellőképpen kivételes képességeit, így ezüstéremmel zárt.

Frankó Dániel a junior + 76kban két magabiztosan hozott mérkőzést követően a döntőbe jutott, ahol jó tempóban bevitt ütéseivel megelőzve ellenfelét a dobogó tetejére állhatott.

A budapesti EB-re kvalifikált Tálas Bendegúz vádlijában komoly fájdalmakkal érkezett a versenyre, ami sajnos teljesítményén is megmutatkozott így nem tudta hozni mérkőzését.

Ruzsinszki Balázs a 2009-esek táborában versenyzett, ahol ellenfele a mérkőzés elején megszerezte az első találatot. A szarvasi fiú kétszer is kiegyenlített és mindent elkövetett az előny megszerzéséért, de találatai a nagy igyekezet nem voltak megfelelően kivitelezettek, így 2:2 állásnál az első szerzett pont előnyével ellenfele jutott tovább.

A csapattal tartott a korábban világranglista első Szegedi Döme is, aki látványos hárompontos akciókkal biztosította be győzelmeit.

A szarvasi karatésok a jövő héten Velencébe repülnek, hogy részt vegyenek a WKF világszervezet hivatalos ifjúsági világkupáján.

Ruzsinszki György

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect