Connect with us

Oktatás

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

A Hálaadás Észak-Amerika – vagyis az Egyesült Államok és Kanada – második legnagyobb ünnepe a karácsony után. Mint a neve is sugallja, a Hálaadás Napja egy olyan nap, amikor hálát adunk valamiért. November hónap 4. csütörtökén az Egyesült Államokban számos hagyomány képezi az ünnep részét. Többek között ezen a napon összegyűlnek a családok és egy közösen elfogyasztott vacsorával ünneplik meg a Hálaadás Napját.

Az idegen nyelvi munkaközösség ebben az évben úgy döntött, hogy erre a neves napra szervezzük a hagyományos Tea time nevű rendezvényünket és főszerepet adunk az intézményünkben tevékenykedő amerikai tanárainknak, név szerint Brett Bakernek és Nathan  Overtonnak. Brett és Nathan egy közösen összeállított prezentáció segítségével a tornatermi megnyitó során bemutatták nekünk, hogy hogyan ünneplik az amerikaiak ezt a jeles eseményt, információt kaptunk az ünnep eredetéről, a mai modern kor látványos parádéjáról is New York utcáin. Bemutatójuk előtt a 6.a osztályból az Országos Civilizáció Versenyen elért 5. helyezést elért csapattagok, név szerint: Tóth-Rigler Emma, Kepenyes-Darida Zoé, Lestyán Lili, Medvegy Zalán és „telefonos bejelentkezéssel” Pozderka Nándor adta elő a Dallas című film ihlette saját maguk által megírt és előadott jelenetet, mellyel a színpadi szereplés kategóriában maximális pontszámot szereztek a szegedi megmérettetésen. Ehhez a szép eredményhez ezúton is gratulálunk!

A programra az alsós és felsős osztályok képviseletében érkezett tanulók vegyes összetételű csapatokban járhatták be a különböző helyszíneket. A tornateremben Szilágyi Zoltán és Brett Baker a baseball játék alapelemeit tanította meg a tanulóknak, a váltó teremben Weinperné Kiszely Nóra és Szabóné Molnár Alexandra online játékokkal és szókeresővel bővítette a gyermekek meglévő ismereteit, a könyvtárban pedig hálaadási pulykát készíthettek a gyerekek Varga-Molnár Gabriellával és Egriné Tusjak Otíliával. (Csak kézműves tevékenységgel, természetesen!) A program zárásaként a 48 diák az ebédlőben tanáraikkal kötetlen beszélgetés mellett egy közös megvendégelésen vett részt és fogyasztotta el egy csésze tea mellett az általuk hozott és felajánlott süteményeket.

A tartalmas délután után sok-sok élménnyel gazdagodva tértek haza a gyerekek, és elmondásaik alapján nagyon várják már a jövő évi teadélutánt.

Baginé Lőrincz Erika

Idegen nyelvi munkaközösség-vezető – Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect