Connect with us

Békésszentandrás

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Amikor tavaly Csongrádról hazafelé tartva átjött a Kurcán, egy LED-izzókkal feldíszített hóembert látott. Onnan illetve egy hévízi lufikból készített adventi koszorúból jött Szalai Brigittának az ötlet, hogy a Körösre egy hatalmas, világító adventi koszorút tegyenek. A megvalósítást is a kezébe vette, barátokkal, ismerősökkel állították össze azt az úszó látványosságot, ami ma délelőtt elfoglalta végső helyét a polgármesteri hivatal előtti mederszakaszon.

– Tavaly, amikor ezt a hóembert láttam, megfuttattam az ötletet egy békésszentandrási facebookos fórumon, tetszene-e az embereknek, de az már december 20-a körül volt, így már elkéstünk vele – idézte fel az előzményeket délelőtt, ahol épp az elhelyezésen munkálkodtak a barátokkal.

Most a választások miatt nem tudott senki ígéretet tenni neki a koszorúval kapcsolatban. Aztán megkereste Sinka Imre polgármestert, hogy lenne egy ilyen ötlete. Ő támogatta, csakúgy mint a a testület is. A vízügy is engedélyt adott az elhelyezésre.

– Gyerekkorunkban sok olyan móló volt, ami alatt hordó volt, ez adta az alapötletet: négy hordó alul, rajtuk négy raklap, négy hordó felül – magyarázta az úszóalkalmatosság felépítését.

Az ötlettel nem a települési adventi koszorú konkurenciája akar lenni, hiszen annak és a gyertyagyújtási alkalmaknak közösségépítő szerepe van, ez meg inkább látványosság.

– Mindig büszkék vagyunk a Körösre. Ilyen rajtunk kívül csak párhelyen van. Ennek a hangulatát kihangsúlyozni valamilyen látványossággal lehet, ezért gondoltam, hogy ez a koszorú alkalmas lenne rá: Körös is, hangulat, is különlegesség is.

A gyertyákat szimbolizáló LED-es füzérek 16 óra körül fognak ma felgyulladni.

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect