Connect with us

Szarvas

Útvonalterv a Smart Cityhez

Újabb állomásához érkezett a január elején kezdődött „Town Twinning (városok közötti kapcsolatépítés) Törökország és az EU közötti program.

Most a törökországi irányítóhatóság szervezett a program összes résztvevője számára egy konferenciát, melynek keretében megismerkedhettek a résztvevők egymás munkájával, tapasztalatával. Törökországban 23 város alakított ki kapcsolatot Európai Uniós partnerországok városaival.  A mi projektünk partnervárosai Törökországban  Corum, és Litvániában  Telsiai. A találkozó helyszíne a török főváros Ankara volt, célja pedig, hogy erős és fenntartható partnerségek jöjjenek létre Törökország és az Eu között, valamint térképezzék fel az együttműködésben résztvevő városok a legjobb Smart City gyakorlatokat, applikációkat, valamint saját településük ilyen jellegű helyzetét; és ennek alapján kidolgozzák a jövőbeli célokat és stratégiákat.

A múlt héten lezajlott nagyszabású konferenciát megtisztelte jelenlétével és előadásával a Török Önkormányzatok Szövetségének az elnöke, az Európai Unió Törökországi Delegációjának helyettes vezetője is.

A plenáris üléseket követően panelbeszélgetésekre került sor, melynek támája a „Nemzetközi együttműködés a fenntartható városokért” volt.

Ebben a programelemben ismertette meg a többi résztvevővel Babák Mihály polgármester azokat a tapasztalatokat, terveket, amelyek ebben a témában keletkeztek Szarvason. Rajta kívül ezen a szekcióülésen részt vett két török nagyváros alpolgármestere, egy spanyol smart régiót képviselő alpolgármester, valamint egy lett város alpolgármestere is.

A megismert gyakorlatok és tapasztalatok később összegzésre kerülnek, s minden a projektben résztvevő település számára elérhetőek lesznek.

Szarvas Város Önkormányzata

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect