Connect with us

Sport

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia
Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Nyári Krisztina Szarvas szülötte. Itt járta iskoláit, a Vajdában érettségizett, majd a békéscsabai tanítóképzőben végzett, 2012-ben került Pestre tanítani. Édesapja, Nyári Miska bácsi mind a mai napig Szarvas sportéletének megkerülhetetlen alakja, mindenki ismeri.

Kriszti Pesten rákapott a mountain bike-ozásra. Azóta rendszeresen teker. Munkába is kerékpárral jár, és indul versenyeken. Még 24 órás montiváltóban is volt csapattag. Edzeni a Mátrába járnak hétvégenként vagy a budai hegyekbe. Télen, ha már nagyon hideg van, akkor a spinning edzéseken tartja magát formában. 2020-ban már egyesületi háttérrel, támogatással fog versenyezni, csatlakozott a Team CoachKuzma egyesülethez, “látnak benne fantáziát :-)”.

– Baráti társaságunkból többen montiztak, így kaptam kedvet hozzá. Alföldiként, a sík terephez szokva, eleinte megszenvedtem az emelkedőket, de egyre jobban belejöttem. Korábban csak kísérőként mentem a versenyekre, de magával ragadott a hangulat, és két éve én is rajthoz álltam. Innen kezdve nem volt megállás, a lejtőn pláne nem 🙂. Szezonban 10-12 versenyen is részt veszek. A Top sorozatban Mini távon indulok, Versenyenként változó a táv, átlagban olyan 20 km. A montizás hegyek völgyek között zajlik, turista vagy erdészeti utakon, gyönyörű tájakon, sokszor természetvédelmi területeken, amit csak a verseny idejére nyitnak meg.

Tavaly először nevezett a Top Maraton versenysorozatába. A montis világban ezt a megmérettetés sorozatot jegyzik a csúcson. Öt verseny alkotja: Balaton Mountain Bike Maraton (Balatonfüred), Specialized Maraton (Szilvásvárad), a Crosskovácsi Maraton (Nagykovácsi), a Bükk Maraton (Felsőtárkány) és Mátra Maraton (Mátraszentistván). A versenyt 4 távon több kategóriában hirdetik. A helyezésekért pontok járnak.

Kriszti tavaly csak két versenyen indult, így 3. lett a master3 kategória mini távján. Idén mind az öt futamon indult, három 1., egy 2., és egy 3. hely pontjai alapján 1420 ponttal megnyerte az összetett versenyt. A Top sorozatban egy másik szarvasi, Blastyákné Fekécs Szilvia is indult, ő 2. helyen végzett a rövid táv master3 kategóriában. Vele még vissztérünk később arra, hogy szeretett bele ebbe a sportba.

“Alföldi “lányok” is elbírnak a hegyekkel 🙂”, zárja online interjúnkat Kriszti.

Kiemelt

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Évindító fórumot szerveztek az önkormányzatoknak

Békésszentandrás

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Zalai Mihály Zalai Mihály

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2019. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect